Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Zon of sneeuw

Iedereen houdt ervan, op vakantie gaan. Maar waar gaat de reis heen? Wil je een actieve vakantie of wil je juist lekker lui langs het zwembad of het strand liggen en even helemaal bijtanken. Even voor de duidelijkheid actief of passief beiden rust je uit. Dit komt doordat je even weg bent van de dagelijkse bezigheden, zorgen en verplichtingen en alle mogelijke stress die je daarbij ervaart. Het is daarom goed voor je om op vakantie te gaan, het is daarnaast ook nog eens een keer leuk. Je doet nieuwe ervaringen op, je beweegt meer, je eet anders en je ontstresst. Allemaal factoren die ervoor zorgen dat je een gelukkiger en gezonder mens wordt. Besteed daarom, als de mogelijkheid er natuurlijk voor is, eens lekker tijd aan een vakantie naar Spanje bijvoorbeeld. Niet te ver, maar toch ver genoeg om je rust te pakken en te genieten van heerlijk weer. Voor degene die toch liever wat verder weg gaan kan je ook voor een ander werelddeel kiezen. Het ligt er een beetje aan wat het doel van je vakantie is. Wil je een actieve vakantie, veel dingen zien en rondreizen dan kan je vaak beter naar een ander continent gaan en echt totaal alles ontdekken. Wil je liever een feest vakantie, wat echter wel wat minder ontspannend is, dan kan je bijvoorbeeld een vakantie Spanje Tenerife boeken.

Maar vakantie vieren kan ook in de winter en hoeft niet alleen in de zomer te gebeuren. Steeds meer Nederlanders verruilen de zomervakantie voor de skivakantie. En ook tijdens zo een actieve vakantie als een skivakantie rust je uit. Je beweegt weliswaar meer maar je bent wel weg van de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast krijg je ook over het algemeen meer zonlicht waardoor je je ook beter gaat voelen.

Op wat voor vakantie je ook gaat, waar dan ook, je wordt volijker van vakantie en het is ook nog eens goed voor je. Het hoeft niet meteen extreem vier weken, een weekje weg is ook prima.

http://vakantiespanje.nl/