Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Hoe verf je een tuinhuisje?

Het zonnetje gaat weer schijnen, de dagen worden langer en de nachten worden de korter, want de lente is aangebroken. Mensen verplaatsen dan ook massaal van onder hun warme dekentjes op de zolderkamer naar slippers en korte broeken in de tuin. Het weer stelt iedereen bovendien in de gelegenheid om allerlei uitgestelde tuinonderhoudsklussen op te pakken, waaronder het planten van bloemetjes en het verven van het tuinhuisje. Echter, wie weinig tot nooit met een kwast in zijn handen staat, kan zeker een spoedcursus beitsen gebruiken. Hoeveel lagen verf breng je namelijk aan en hoe voorkom je verfstrepen? Je verftechniek is zeer bepalend voor het eindresultaat, waardoor het belangrijk is om op de juiste manier het hout verven.

1. Meerdere lagen aanbrengen

Wanneer je het tuinhuisje gaat verven, is het belangrijk om te weten dat meerdere lagen verf ervoor zorgen dat verfstrepen voorkomen kunnen worden, mits de lagen niet te dik aangebracht worden. Door licht met de kwast te strijken over het hout zorg je er namelijk voor dat het hout sneller droogt en klaar is voor de volgende laag.

2. Kies voor vochtregulatie

Vochtregulerende verf werkt preventief voor afbladdering van de verf. Moose Färg is daarom ideaal voor iedere houtverfklus, omdat het ervoor zorgt dat de verf meebeweegt met temperatuurwisselingen. Hierdoor zal de verf minder snel loslaten, kun je langer van het eindresultaat genieten en hoef je volgend jaar het verfproject niet te herhalen.

3. Werk op schoon hout

Hoewel het niet noodzakelijk is om tussen de lagen door het hout op te schuren wanneer je gebruik maakt van Moose Färg, is het des te belangrijker om van tevoren te zorgen voor een schone ondergrond. Op die manier zal de verf namelijk egaal opdrogen en voorkom je verdere schimmelvorming of bobbelingen in het verfwerk. Gebruik desnoods een schimmelvoorkomende impregneer om een optimaal resultaat te bereiken.

https://www.moosefarg.nl/