Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Zelf een steentje bijdragen

Woon jij al een tijdje in hetzelfde huis en ben je helemaal gesetteld? Of ben je net verhuisd? Of woon je misschien al wel (bijna) je hele leven in hetzelfde huis? Of je nu jong of oud bent, een starter of een gepensioneerde, je huis is je uitvalsbasis. Je kan er op vertrouwen, het is er altijd voor je en het bewaart al je geheimen. Om de volgende generaties ook een thuis te geven, moeten wij er met zijn allen voor zorgen dat dat kan. Hoe doe je dat dan? Door alles zo milieuvriendelijk te doen: reizen met de trein in plaats van het vliegtuig, afval scheiden, je huis klimaat neutraal maken en ga zo maar verder. Als we dit allemaal doen, dan creëren we een mooie, zorgeloze toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Meer met de trein reizen en afval scheiden zijn dingen die geen uitleg nodig hebben. Hoe je je huis klimaat neutraal maakt, vraagt wel om een uitleg. In dit artikel leg ik uit hoe je zelf je huis zo milieuvriendelijk maakt.

 

Begin met je dak. Je dak is de ideale plaats om zonnepanelen op te leggen. Door (gesubsidieerde!) zonnepanelen op je dak te leggen voorzie je je huis van stroom die opgewekt is met zonnekracht. Zo hoeft er veel minder fossiele brandstof gebruikt te worden, wat goed is voor het milieu. Als zonnepanelen een te grote investering leehnavasor zijn, dan kan je altijd nog kiezen voor een groen dak. Door je dak te laten begroeien met sedum is je huis beter geïsoleerd en heb je minder stookkosten.

Als we het toch over isolatie hebben, dan kan je ook gelijk de ramen in je huis aanpakken. Immers, hoe beter je huis geïsoleerd, hoe beter voor het milieu. Een effectieve manier om je huis te isoleren, is door kozijnen op maat bestellen. Door goed passende raamkozijnen kopen, weet je zeker dat er geen kieren zijn en zo is je huis goed geïsoleerd.

https://directeenkozijn.nl/