Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Weer ander nieuws

2020 is een vreselijk jaar voor mensen die van het nieuws lezen houden. Nou ja, het was een vreselijk jaar voor iedereen, maar als je net zoals ik elke dag het nieuws controleert, werd je het nieuws de laatste maanden waarschijnlijk behoorlijk zat. Natuurlijk is het altijd goed om mensen te informeren, maar dat betekent niet dat je elke seconde van de dag een nieuwsbericht over dat onderwerp wilt krijgen. Als ik het heb over dat onderwerp, heb ik het natuurlijk over het corona virus. Dit zeer besmettelijke virus zette de wereld op zijn kop in 2020, en er ontstond een pandemie waarin de meeste landen voor totale lockdown gingen. De straten waren leeg, de winkels waren gesloten: het was alsof we in een futuristische film waren beland die ging over de verwoesting van de aarde. Gelukkig was dit niet het geval, en sinds de tijd was verstreken zijn de maatregelen steeds meer versoepeld. Eindelijk gaat het nieuws over andere dingen dan het corona virus. Het nieuws gaat nu over hoop, en het opnieuw opbouwen van de economie en van het sociale contact van mensen.

Ook het showbizz nieuws en royalty nieuws werden niet gespaard als het ging over de corona crisis. Het roddel nieuws over nieuwe albums en relaties werd vervangen door roddelnieuws over sterren die misschien wel het corona virus konden hebben. En sterren die klaagden dat ze niet genoeg naar buiten konden om hun getinte huid te behouden, terwijl ze in een grote villa leefden met alles wat hun hartje begeert, dus klagen mochten ze ook niet, vonden veel mensen.

In Amerika gaat nog steeds veel nieuws over het corona virus, maar in Nederland valt dit gelukkig wel mee. Nederlanders zijn gekalmeerd van de paniek die werd gezaaid, en iedereen weet nu wel beter: het heeft geen zin om elke dag over het virus te horen, een keertje per week was genoeg.

http://redactie24.be