Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Waarom jij een muziekinstrument moet bespelen

Vaak wordt er gedacht dat een persoon wordt geboren met een muzikaal talent, maar niets is minder waar want iedereen kan een muziekinstrument spelen. Het leren van een muziekinstrument is een leuke bezigheid wat vele voordelen biedt. In deze blog gaan wij jou vertellen welke voordelen het bespelen van een muziekinstrument precies biedt.

Goed voor de hersenen.

Het bespelen van een instrument is goed voor de hersenen. Bij het leren drummen komt heel wat meer kijken dan alleen de sticks op de drums slaan. Bij het maken van muziek gebruik je fijne motorische vaardigheden zoals: gecoördineerd drummen of de snaren bespelen van een gitaar. Niet alleen de motorische vaardigheden gelden, maar ook je creativiteit en precisie. Beide hersenhelften worden geactiveerd bij het bespelen van instrument. Door de activatie van beide hersenhelften kunnen ze beter met elkaar samenwerken wat allerlei voordelen geeft zoals: sociale vaardigheden en een beter geheugen.

Hobby

Het bespelen en leren van een instrument is een leuke bezigheid. Het begrijpen van instrument kan best lang duren, maar is zeker een uitdaging om mee bezig te zijn in je vrije tijd. Je moet in het begin hard stampen en veel leren door middel van bijvoorbeeld een online drumles. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt en je enkele deuntjes kan spelen gaat het je uiteindelijk steeds gemakkelijker af en zal je het steeds leuker gaan vinden.

Socializen

Het bespelen van een instrument brengt mensen samen als je bijvoorbeeld in band speelt. Een ander voordeel is dus dat het bespelen van een instrument je sociale kring vergroot en je veel nieuwe mensen ontmoet. Daarnaast zijn het mensen met dezelfde interesse namelijk het maken van muziek. Niet alleen socializen hoort hierbij maar ook onderdeel zijn van een band kan je voldoening geven en je sociale netwerk vergroten. Kortom, koop een instrument!23df-9+

https://www.onlinedrumles.nl/