Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Tot rust komen op vakantie

Ondernemers zijn harde werkers, dat weet iedereen wel. Ze moeten eigenlijk zeven dagen per week bereikbaar en beschikbaar zijn. Er kan altijd wat gebeuren. Lange dagen en werken in het weekend zijn vaak geen uitzondering. Die paar weekjes vakantie per jaar zijn dan ook zeer welkom. Even helemaal tot rust komen en de batterij weer helemaal opladen om er weer een jaar tegenaan te kunnen. Echter is het wel van groot belang dat er van alles is geregeld voordat je op het vliegtuig stapt. Wanneer dit niet het geval is, loop je de kans toch niet helemaal lekker en relaxed op je strandbedje te kunnen liggen.

Zo is het belangrijk dat de klanten op de hoogte zijn van je vakantie. Door deze ruim van te informeren weten ook zij waar ze aan toe zijn. Het is voldoende om te zeggen hoe lang je weg bent en bij wie ze terecht kunnen gedurende deze periode. Ook je medewerkers moeten duidelijkheid hebben. Het maken van duidelijke afspraken geeft rust voor je medewerkers en voor jezelf. Dit kun je door de lopende prioriteiten met ze door te nemen. Spreek daarbij ook goed af voor welke zaken je bereikbaar bent tijdens de vakantie en welke zaken ze zelf af kunnen handelen.

Tot slot is de planning ook er belangrijk. Wie doet wat tijdens jouw afwezigheid? En wie heeft de verantwoordelijkheid over de lopende zaken? Cruciaal om dit goed af te stemmen voor vertrek. Kies een vervanger met leidinggevende capaciteiten die bovendien weet hoe het eraan toe gaat binnen het bedrijf. Wanneer je twijfelt over de bezetting zou je eraan kunnen denken om bepaalde processen uit te besteden. Denk aan de klantenservice of de telefoondienst. Door deze zaken uit te besteden aan een bedrijf als bizziphone neem je wat werkdruk weg bij het (uitgedunde) personeel en bovendien ben je er zeker van dat die zaken goed afgehandeld worden.

http://bizziphone.com