Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Scriptie nakijken door scriptiebureau – beter dan mijn schoolbegeleider?

Misschien heb je het al wel eens online voorbij zien komen: externe scriptiecorrectiebureaus. Je kunt tegenwoordig je scriptie, of een deel van je scriptie, laten nakijken door een scriptiecorrector van een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Wij vroegen ons af of scriptie nakijken echt gedaan kan worden door zo’n bureau en wat de voordelen ervan zijn. Is het echt beter dan de feedback die je al krijgt van je schoolbegeleider?

 

Hoe het werkt

We typten simpelweg ‘scriptie nakijken’ in op Google en er kwamen meteen verschillende opties naar boven. We hebben de verschillende aanbieders bekeken en kwamen tot de conclusie dat Scriptium de beste kwaliteit-/prijsverhouding biedt. Op de website is veel informatie te vinden over het scriptiebegeleiding en hoe dat in zijn werk gaat. We hebben het even voor je samengevat. Je begint dus met het insturen van je scriptietekst. Je kiest dan ook zelf welke combinatie van diensten en nakijktermijn je wil hebben. Scriptium biedt verschillende opties, dus je kunt precies kiezen wat bij jou en jouw scriptieproces past. Lees later meer over de opties. Nadat je jouw tekst hebt ingestuurd, krijg je een bevestigingsmail en betaal je via een online betalingsmogelijkheid zoals iDEAL. Makkelijk toch! Je krijgt je nagekeken scriptie vervolgens netjes binnen de gekozen nakijktermijn terug.

 

Wat ze te bieden hebben: taal & structuur

Het begint dus bij het kiezen van welke diensten je wil. In de basis biedt Scriptium een correctie op taal & structuur. Deze twee neem je altijd samen, omdat ze elkaar mooi aanvullen en voor een complete taalcorrectie zorgen. Het taaldeel van de correctie richt zich op grammatica, woordkeuze, professionaliteit, toon, stijl en natuurlijk taal in het algemeen. Het structuurdeel gaat over zinsbouw, informatiestructuur, verwijswoorden en duidelijk schrijven. Zeker dat laatste is ongelofelijk belangrijk voor een academische tekst. Eigenlijk bekijken ze dus of het Nederlands in je scriptie van hoog genoeg niveau is. Alle wijzigingen die door de corrector in je scriptie worden aangebracht, worden gemarkeerd met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’. Je kunt dan dus na de correctie precies zien wat ze gemarkeerd hebben en zelf beslissen of je de suggesties wil doorvoeren of niet.

 

Wat ze te bieden hebben: inhoud

Een van de hoofdredenen om voor Scriptium te kiezen is de mogelijkheid om inhoudscontrole te kiezen. Geen enkel ander scriptiecorrectiebureau biedt een dergelijke controle. Je kunt de controle op inhoud kiezen in combinatie met de taal- & structuurcontrole, of alleen op zichzelf. Bij een inhoudscontrole voorziet een gespecialiseerde scriptiecorrector jouw tekst van gerichte, diepgaande, inhoudelijke feedback. Je krijgt dus middels opmerkingen in de kantlijn van het documentfeedback op de scriptie. Deze feedback was tot onze verbazing vele malen bruikbaarder en specifieker dan de feedback die we gehad hebben van onze schoolbegeleider. En dat brengt ont tot het grootste voordeel van allemaal: Scriptium is vele malen waardevoller, effectiever, doelgerichter en bruikbaarder dan je schoolbegeleider. Dat is op zich ook niet gek. Je schoolbegeleider moet je begeleiden richting het juiste antwoord, Scriptium kan veel gerichter vertellen waar dat juiste antwoord te vinden is.

 

 

http://www.scriptium.nl/