Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Leer koken en monteren!

Vaak als we aan typisch vrouwelijk gedrag denken, zullen we denken aan dingen als koken, het zorgen voor het gezinnen en het doen van de boodschappen. Mannen worden geacht voor het geld te zorgen en dus veel te werken. Daarnaast moeten ze alle technische taken doen in en om het huis, zoals bijvoorbeeld een achteruitrijcamera monteren. Volgens de traditie zou dit ervoor zorgen dat een huishouden goed functioneert, zolang iedereen zijn en haar taken goed blijft doen.

 

Echter staan veel mensen er in deze tijd niet meer achter. Er zijn namelijk mannen die ontzettend houden van koken en vrouwen die een Achteruitcamera aansluiten. Men wilt zich dus niet per se houden aan deze toegewezen rollen door de samenleving, omdat het niet past bij wie zij als individu zijn. 

 

Daarnaast zorgt dit concept voor een ongelooflijk grote afhankelijkheid. Want wie gaat jouw maaltijd voor jou koken, wanneer je geen vrouw in je leven hebt om dat voor jou te doen? Juist, dan zal jij of een andere man dit moeten doen. Daarom is het belangrijk dat iedereen de basisvaardigheden van alle dingen die bij het leven komen kijken, leert. Een vrouw zal namelijk tijdens een verhuizing ook wel eens wat technische dingen moeten doen. En dit zal ze alleen kunnen, wanneer ze dit geleerd heeft. 

 

Vandaar dat het moderne gezegde: “Leer koken, want zowel feminisme en seksisme gaan je niet helpen als je honger hebt.” zo geliefd is. Wanneer je dan wel in een relatie bent, is het helemaal aan jullie te beslissen hoe jullie de rollen verdelen. Of je het dan op de traditionele manier wilt inrichten, de taken precies eerlijk wilt verdelen of de vrouw alle “mannelijke” dingen laat doen en vice versa, dat is aan jullie. Maar tot die tijd is het belangrijk dat je een sterk, onafhankelijk mens bent. 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/