Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Kun je een vakantie kopen via veilingen?

Ja dat kan! Maar aangezien het zo wel een heel kort artikel wordt vertellen we je graag nog iets meer over het aanschaffen van je vakantie via veilingen. Het klinkt natuurlijk als een voordelige manier om je vakantie te scoren, maar er zijn wel wat dingen om op te letten. Voor dit artikel hebben we ons vooral gericht op de grootste speler in dit gebied, namelijk vakantieveilingen.nl. Dit is de grootste en bekendste van de veilingen op het gebied van vakantie en vrije tijd. Maandelijks vinden er op deze site meer dan 150.000 veilingen plaats!

 

Hoe werkt het?

Het principe is vrij simpel. Een aanbieder van bijvoorbeeld een volledig verzorgde vakantie aan de Costa Brava zet een dergelijke vakantie op de veiling. Vervolgens kunnen de gebruikers van de site een bod doen. Iedereen is er natuurlijk op gericht om zo min mogelijk te betalen, dus zullen de biedingen eerst langzaam gaan en met kleine bedragen verhogen. Na verloop van tijd komt het einde van de veiling in beeld. Nu wordt het serieus en kan het erg snel gaan! Als jij de hoogste bieder bent, win je de veiling en kun jij gaan genieten van die vakantie aan de Costa Brava, voor een fractie van de originele prijs.

 

Waar moet ik op letten?

Die fractie van de originele prijs is niet altijd het geval. In sommige gevallen laten mensen zich dusdanig meeslepen in de veiling, dat ze uiteindelijk meer betalen dan de originele prijs van de vakantie of het uitje. Dit is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid. Een andere valkuil is het niet of verkeerd lezen van de omschrijving van de veiling. Voor veel van de veilingen gelden bijvoorbeeld vaste data. Kun je niet op die data? Dan moet je er vooral niet op bieden! Als laatste moet je ook rekening houden met de administratiekosten, die worden bij iedere veiling verrekend.

 

Lees hoe de gebruikers over vakantieveilingen.nl denken

Je bent wellicht benieuwd naar de ervaringen van de klanten van vakantieveilingen.nl. Met hun reviews kun je een beter beeld krijgen over deze veilingsite. Je kunt deze reviews lezen op deze site. Hier zul je zien dat niet iedereen een positieve ervaring heeft gehad. Je kunt uit de reviews opmaken dat onze opmerking hierboven over het goed lezen van de voorwaarden van de betreffende veiling belangrijk is, maar ook dat ze ook nog iets aan hun klantenservice mogen doen. Lees dus de reviews, lees de voorwaarden, en oordeel zelf. Dan kun je zelf beslissen of veilingen een geschikte manier zijn voor het aanschaffen van een vakantie.