Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Klustips om het zelf klussen makkelijker te maken

Hoe fijn is het als je geld kan besparen door zelf in huis te klussen? Met de volgende klustips wordt je op weg geholpen om kleine klusjes in huis uit te kunnen voeren.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om klusmaterialen en gereedschappen aan te schaffen. Apparaten zijn voor veel klussen nodig om de klus uit te voeren. Zo heb je bijvoorbeeld high tack kit nodig als je iets af moet kitten en woodies schroeven om gemakkelijk dingen vast te schroeven. Gereedschappen zijn een goede investering, dus aarzel niet om er wat meer voor uit te geven. Goedkope gereedschappen gaan namelijk erg snel kapot, waardoor je uiteindelijk toch duurder uit bent. Als je het gereedschap niet vaak of maar eenmalig gebruikt, dan is het verstandiger om het te huren of te lenen.

Zorg ervoor dat je je goed voorbereid voordat je naar de bouwmarkt gaat. Maak bijvoorbeeld een lijstje met benodigdheden voordat je aan de klus begint. Elke keer wanneer er iets je te binnen schiet kun je deze toevoegen aan het lijstje. Zo voorkom je eindeloze tripjes naar de bouwmarkt en kun je alles in één keer meenemen.

Wanneer je in de bouwmarkt bent, kun je aan de medewerkers wat tips vragen bij het uitvoeren van je klus. Deze medewerkers hebben vaak wat verstand van dingen in elkaar zetten en zelf klussen. Dit kan het voor jou ook makkelijker maken om het klusje uit te voeren.

De meeste bedrijfsongevallen gebeuren op een bouwplaats. Je werkt immers met gevaarlijke apparaten en er wordt vaak veel rommel achter gelaten waar je gemakkelijk overheen kan struikelen. Denk dus altijd als eerst aan je eigen veiligheid voordat je aan je klus begint. Probeer bijvoorbeeld geen sieraden te dragen, draag werkkleding en gebruik handschoenen. Ook is het handig om stevige schoenen te dragen, zodat als er iets op je voet valt je hier niks van zal voelen. Probeer ook continue op te ruimen, zodat er minder rommel ligt waar je eventueel overheen zou kunnen struikelen of om kan stoten.

https://www.bnvtools.nl/