Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Het belang van apps in coronatijd

In deze tijd gaat het wat anders dan in de jaren hiervoor. Ons leven is drastisch verandert door de uitbraak van het COVID 19 virus over de hele wereld. We moeten ineens zoveel mogelijk thuis blijven, mogen niet meer sporten op de sportclub, uit eten in het restaurant of uit gaan in de club. Daarnaast mogen we niet meer naar de verzorgingshuizen om opa’s en oma’s te zien en moet er van alle mensen die niet in het huis wonen, anderhalve meter afstand gehouden worden, ook als je directe familie bent. In deze tijd zijn dus ook andere dingen belangrijk in het leven. Waar we eerst heel veel tijd buitenshuis doorbrachten en veel mensen bezochten, kan dat nu niet meer. Voor alles moet een virtuele oplossing bedacht worden. Voor het elkaar zien is er natuurlijk het videobellen. Voor het bestellen van spullen zijn er de internetgiganten. Voor de beweging zijn er de internettrainers. Kortom, voor alles is inmiddels een app.

Zelfs de oplossing om uit deze quarantaine te komen, is misschien wel een app. Met een app wordt contactonderzoek een stuk makkelijker gemaakt. Doordat mobieltjes die langs elkaar komen een signaal naar elkaar sturen wanneer er een ziektegeval wordt vastgesteld, is iedereen meteen van het gevaar op de hoogte en is de kans op verspreiding een stuk minder groot.

Het zijn dus goede tijden om app ontwikkelaar te zijn. Veel bedrijven willen een app laten maken voor hun toepassing, zodat ze de kans dat ze deze zware tijd voor de economie overleven een stuk groter wordt. Zo kunnen ze actueel blijven en kan de klant hen op een eenvoudige manier blijven vinden. Dan kan zelfs van deze enorm lastige tijd nog het allerbeste gemaakt worden en kunnen de kansen die bij deze ongekend zware tijd horen ten volste benut worden.

https://www.edit4u.nl/