Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Gigantische veelzijdigheid van Granada

Het mooie Andalusië kent veel verborgen pareltjes. De streek in het zuiden van Spanje kent bijvoorbeeld de prachtige stad Granada. Die ligt aan de voet van de Sierra Nevada, de meest zuidelijke bergketen van Europa. Granada is anders dan andere Spaanse steden, het grote verschil zit hem in de mogelijkheid om wintersport en strandvakantie te combineren. Nederlanders gaan vaak op vakantie naar Spanje, maar Granada is nog een van de onontdekte Spaanse Bestemmingen. Het maakt niet uit! Kom je nou veer een stedentrip, een wintersport of een strandvakantie, alles is hier mogelijk!.

470 duizend mensen wonen en genieten dag in dag uit van het bruisende Granada. De stad werd in de 7e eeuw gesticht door de moren. Zij gaven de stad de naam Granata al Yud, het was een joodse nederzetting. Echter draaide het vooral als een bijstad voor het iets verderop gelegen Elvira. Dit was de hoofdstad van het toenmalige Kalifaat van Cordoba. Dit bleef zo tot de 11e eeuw. De toenmalige koning vond de stad niet op een strategische plek liggen en besloot de volledige stad en haar inwoners te verhuizen naar Granada. Binnen korte tijd werd het slapende gehucht een bloeiende hoofdstad met paleizen en andere monumenten. Het grootste overblijfsel uit deze tijd is het Alhambra, een prachtig paleizencomplex waar je een duidelijke reis door de tijd maakt.

De stad kent een uitgebreid skigebied onder de naam Solynieve wat zon en sneeuw betekend. Het gebied is open van november tot en met april. Je kan hier genieten van meer dan 100 verschillende pistes die voor de sneeuwzekerheid zijn voorzien van sneeuwkanonnen.

Ook het strand ligt niet ver van de stad af. Binnen een halfuur rijden is het mogelijk om te zwemmen in de middellandse zee. De temperatuur is in dit gebied ook een stuk hoger dan in de bergen, waardoor het bijvoorbeeld in april mogelijk is om een strandvakantie met wintersport te combineren.  

http://vakantiespanje.nl/stedentrips/