Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Een dagje steurvissen bij ‘De Kool”

Na dagen binnen gezeten te hebben, is het weer eens tijd voor een dagje vissen. Daarbij hebben de kinderen ook behoefte en zin om weer eens een dagje met pappa op te trekken, dus dat kunnen we goed combineren. De jongens zijn dan ook al vroeg ingelijfd in de hobby en staan hun mannetje al aardig. Het doelwit wordt de commerciële visvijver ‘De Kool’. 

Op dit complex zijn verschillende visvijvers aangelegd, waar elk eigen vissoorten in zijn uitgezet. Wel willen we grote sterke vissen vangen, want het zijn natuurlijk grote sterke jongens… De steur-, meerval- en karperput is dan de beste keuze. Ook hier is geregeld actie te verwachten, wat ook wel noodzakelijk is om het voor de jonge vissers aantrekkelijk te houden. Om 7:30u rijden we het terrein op en blijken de eerste te zijn. Er zijn meerdere regenbuien te verwachten, wat mogelijk de oorzaak is van de beperkte animo. Voor ons geen probleem, want met een shelter kan je nog steeds goed vissen. De jongens vinden dit ook niet erg. Snel de spullen uitladen en een stek uitzoeken. Helaas kiezen de jongens de stek het verst van de auto, dus dat wordt slepen. Daarna snel de shelter op en de hengels klaarmaken. Een klein half uur later liggen de eerste karperhengel en kleinere stevige spinhengel op de steunen, of eigenlijk steurhengels. Met kaas en zure haring aan de haak hopen we snel de steur te verleiden tot eten. 

Na vijf minuten lijken we last te krijgen van vliegen, want het blijft maar zoemen. Al snel krijgt de kleinste man door dat de pieper niet aanstaat en de karpermolen als een dolle ronddraait. Snel aanslaan en het gevecht met een sterke steur kan starten. Vol energie wil de oudste (8 jaar) de eerste vis vangen. Snel de hengel over geven en kijken hoe het vergaat. Eigenlijk zonder al teveel moeite lukt het hem om de steur professional af te drillen. Nog geen 5 minuten later ligt de eerste steur van ongeveer 1 meter in de ondiepte. Snel de staart vastpakken en onthaken. Daarna snel een foto met de trotse man en dan mag deze weer zwemmen. Gedurende de dag komen verschillende kleinere en grotere steuren op de kant, wat het een geslaagde dag maakt. Na verschillende vissen en lege telefoonbatterijen is het na 6 uur dan toch tijd om naar huis te gaan. Daarmee was het een prima dagbesteding en moment om weer eens goed te “bonden” met je jonge (vis)maten.

https://www.sportvisgigant.nl/