Kerts idee
Image default
Society / Holidays

De mooiste tijd van het jaar

Het zit er weer aan te komen, de mooiste maand van het jaar: december. Er is zoveel kenmerkends op te noemen voor kerst: de liedjes, de kerstman, de cadeautjes, een lelijke kersttrui en ga zo maar door. In de winkels zie je al vroeg decoraties en reclames voorbijkomen, op straat zingen koortjes kerstliedjes en Home Alone is weer één van de populairste films op tv. Iedereen heeft er weer zin in en kijkt er al het hele jaar naar uit. Mijn persoonlijke favoriete ritueel is toch wel het optuigen van de kerstboom met het hele gezin. Dan komen alle dozen weer van zolder af. Dozen voor met kerstballen, slingers en lichtjes. De kaarsjes en de open haart mogen weer aan. Het is er koud genoeg voor. 24 en 25 december is het officieel kerst.  

December is nogal een drukke maand gezien de feestdagen. In Nederland hebben we sinterklaas, in Amerika wordt ook nog thanksgiving gevierd en dan is er natuurlijk nog oudejaarsdag. De mooiste maand van het jaar dus. Iedereen heeft zijn eigen rituelen met kerst, maar bij iedereen staat redelijk hetzelfde centraal: familie, vrienden en vrede op aarde. Officieel wordt er natuurlijk gevierd dat Jezus Christus werd geboren. In Amerika wordt kerst veel groter gevierd dan in Nederland. Dat komt omdat we in Nederland ook nog sinterklaas hebben. Nederlandse kinderen geloven vaak niet in de kerstman.  

De inkopen beginnen al vroeg in de maand. Iedereen kijkt al met plezier uit naar kerstavond. Met een beetje geluk sneeuwt het nog ook! Er liggen al dagen voor iedereen cadeautjes onder de boom. Voor iedereen ligt er wel wat moois bij. De hele familie in foute kersttruien. De mooiste avond van het jaar, met de mooiste cadeautjes. Over een paar dagen is het nieuwjaarsdag en dan gaan we weer vol goeie voornemens het nieuwe jaar in.  

https://www.uglyxmas.nl/nl_nl/