Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Cosmetica en de samenleving

Cosmetische chirurgie is niet meer hetzelfde tegenwoordig. Er is veel veranderd. Complexe behandelingen hoeven tegenwoordig niet meer complex te zijn. In tegendeel, ze zijn misschien zelfs zeer simpel uit te voeren. Daarnaast zijn er nieuwe methodes en behandelingen ontwikkeld. Deze behandelingen kunnen bijvoorbeeld veiliger zijn dan het voorheen eerst was. Ook de overheid staat niet stil bij dit onderwerp van cosmetica.

 

Een andere ontwikkeling in de wereld van cosmetische ingrepen zijn namelijk de reclames ervan. In 2015, in de zomer, is het verplicht geworden voor reclames van cosmetische ingrepen om een slogan toe te voegen. Cosmetisch artsen moeten vanaf de zomer van 2015 verplicht de kijker waarschuwen voor de risico’s van een cosmetische ingreep in hun reclames. Dit maakte Edith Schippers (Volksgezondheid, VVD) op 2 juli bekent.

 

Dit is niet alle wat door de overheid gerealiseerd is. Het kabinet wil namelijk dat mensen goed geïnformeerd kunnen worden over de mogelijke risico’s van cosmetische ingrepen. Het resultaat? Een nieuwe pagina op de website van rijksoverheid. Hier worden veel gestelde vragen beantwoord met als doel de burger te kunnen beschermen.

 

De overheid zijn niet de enigste die kijken naar de wereld van plastische chirurgie. Er gebeurd namelijk veel meer dan meer bekendheid voor de risico’s van een behandeling door een cosmetisch arts. 2014 stond namelijk veel meer bekent om technologische verfijning. Merken van bepaalde lasers worden namelijk steeds belangrijker. De vraag is dan niet meer of het goed werkt, de vraag gaat dan over het merk van zo’n laser.

 

Er zijn ontzettend veel ontwikkelingen en er gaat nog steeds veel veranderen. Wat heel duidelijk is is dat ingrepen waarbij narcose voor nodig is verleden tijd worden. Ingrepen worden simpeler en sneller. Een ooglidcorrectie kost niet meer zoveel moeite als vroeger. De ooglidcorrectie kosten vallen daarom ook ontzettend mee. Niet alleen ooglidcorrecties prijzen vallen door deze ontwikkelingen. Veel ingrepen worden goedkoper, maar houd natuurlijk rekening met de risico’s. Duurder is soms ook beter.

 

http://faceland.nl/