Kerts idee
Image default
Bedrijven

Wat is nu het perfecte kerstcadeau?

Bij de ene persoon weet je direct wat voor cadeau je moet halen en bij de andere persoon weet je het na een hele tijd piekeren nog niet. Als je totaal geen idee hebt wat je iemand cadeau kan doen kunnen deze tips je misschien helpen.

Cadeaulijstje?

Sommige mensen hebben graag invloed op wat ze cadeau krijgen en hebben daarom een cadeaulijstje. Heeft iemand een cadeaulijstje? Dan is dit erg fijn. Je geeft misschien niet het meest originele cadeau, maar je weet in ieder geval zeker dat je iemand wat geeft wat diegene waardeert. Het wordt zelfs als attent beschouwd als je de wensen van een ander opvolgt! Degene voor wie het cadeau is zal je zelfs meer gaan waarderen. Als iemand geen cadeaulijstje heeft kan het nog wel eens lastig worden om een kerstcadeau uit te zoeken, zeker als je iemand niet zo goed kent. Doordat we vaak dingen vanuit ons eigen perspectief bekijken, vinden we het lastig om de wensen van anderen te vervullen. Probeer er daarom achter te komen wat de interesses van iemand zijn.

Niet iedereen houdt van hetzelfde soort cadeau. Vrouwen geven vaker aan wat ze graag cadeau zouden willen krijgen, terwijl mannen dit juist niet doen. Kinderen hebben meestal een verlanglijstje. Hier kun je dan ook het beste iets van cadeau doen.

Cadeau in de vorm van geld

Weet je echt niet wat je iemand kan kopen? Geld wordt door de meeste mensen altijd wel gewaardeerd. Als je geld cadeau wil doen kan je dit doen in de vorm van een cadeaubon. Pluimen zijn het gemak van een cadeaubon. Pluimen zijn altijd leuk om te geven en om te krijgen. Pluimen kun je uitgeven bij landelijke attracties, lokale uitjes, evenementen en producten voor in huis. Liever geen cadeaubon? Maak dan iets creatiefs van briefgeld of muntgeld.

Budget

Cadeaus kunnen best duur zijn, maar niet iedereen heeft evenveel te besteden. Voor de feestdagen is er nog genoeg uitverkoop of dagen waarop speciale kortingen worden gegeven. Denk bijvoorbeeld aan Black Friday of Cyber Monday. De kortingen kunnen tot wel 80 procent oplopen. Er zit dus vast wel iets geschikts bij, wat binnen jouw budget valt.

https://www.pluimen.nl/