Kerts idee
Image default
Gezondheid

Waarvoor gebruik je een saturatiemeter?

Waarvoor gebruik je een saturatiemeter?

De Beste saturatiemeter kopen die ook nog eens als best getest uit de test komt kan best uitdagend zijn. Vaak krijg je hier namelijk de medische merken te zien die honderden euro’s kosten. Echter heb je deze niet altijd voor thuisgebruik nodig. In principe is het een apparaat wat het zuurstofgehalte meet. Meestal koop je deze als een arts je dit aanraad. Dit kan zijn omdat je te maken hebt met COVID, maar het kan ook zijn dat je een longziekte hebt waarbij je dit in de gaten moet houden. 

Gezonde mensen hebben dit in principe niet nodig. Het is handig als hij een opslag functie heeft. Bij een arts zit je nog wel eens in de wacht en dan gaat hij automatisch uit. Met een druk op de knop kun je dit dan weer terug zien. Daarnaast kan het ook handig zijn om dit te koppelen met je smartphone. Er zijn vele saturatiemeters die dit ondersteunen. Op deze manier heb je ook altijd de resultaten bij de hand als je naar de arts gaat. Daarnaast is het ook mogelijk dat je op deze manier de resultaten wat makkelijker kunt delen.

Waarom deze aan de eisen moet voldoen

Er zijn in principe geen standaard eisen waar hij aan moet voldoen. Dit is meer een persoonlijke keuze. Gebruik je het apparaat niet dagelijks dan voldoet een goedkopere variant al. Als je hem meerdere keren per dag of week gebruik dan raden wij er wel een aan met een opslag. Deze kun je dan gebruiken om de gemeten resultaten mee terug te kijken. Of je gebruikt dit om aan je behandelende arts te laten zien. Tevens kan dit vandaag de dag ook veelal met een app op je telefoon. Dit staat meestal in de productomschrijving of bij de fabrikant beschreven.