Kerts idee
Image default
Bedrijven

Tips om het perfecte kerstcadeau te geven

Voor de ene weet je direct wat je moet kopen terwijl het voor de ander nogal lastig kan zijn.

Als je geen benul hebt van welk kerstcadeaus hij of zij waarderen zou, kun je leunen op deze tips.

Heeft hij of zij een cadeaulijstje?

Ja? Goed zo! Het is dan misschien niet het meest originele, maar dat neemt niet weg dat het wel werkt. Als je de wensen opvolgt van een ander dan wordt dit als attent beschouwd. Degene voor wie het cadeautje is zal je zelfs meer hierdoor gaan waarderen dan als je zelf iets zou uitzoeken.

Nee? Dan kan het best lastig worden om kerstcadeaus uit te zoeken. Helemaal iets wat de ander echt leuk vindt. Dit komt doordat we vaak de dingen bekijken vanuit ons eigen perspectief. In dat geval kun je misschien mensen die dichter bij die persoon staan vragen wat hij of zij nu echt leuk zal vinden.

Vraagt de ontvanger geld?

Misschien vind je het onpersoonlijk, maar geld wordt wel altijd gewaardeerd. Geld is Mocht degene voor wie het cadeautje bestemd is geld willen kun je dit het best doen in de vorm van een cadeaubon. Wil je geen cadeaubon kopen? Dan kun je geld ook in een hele creatieve vorm cadeau geven. Briefgeld is gemaakt van papier, dit kun je in een leuke vorm vouwen. Je kunt bijvoorbeeld een pizza maken van geld. Als topping kun je muntgeld gebruiken. Dit is een leuke en originele manier om geld te geven.

Voor wie?

Niet iedereen houdt van hetzelfde of wilt hetzelfde cadeau. Vrouwen zijn vaak niet moeilijk, die geven meestal wel aan wat ze zouden willen krijgen, maar voor een man is het vaak moeilijker. In dat geval, er bestaan tegenwoordig gelukkig speciale websites waarop cadeaus aangeboden worden die speciaal voor mannen zijn. Zo vind je dus altijd een perfect kerstcadeau. Kinderen hebben meestal al een verlanglijstje, hier kun jij je dan ook het best aan houden. Zo geef jij altijd het perfecte kerstcadeau.

Budget

Cadeaus kunnen best duur zijn. Als je dan voor je hele familie cadeaus moet kopen kan dit een prijzig grapje worden. Gelukkig zijn er tijdens de feestdagen en ook daarvoor genoeg sales, aanbiedingen en uitverkopen. Denk bijvoorbeeld aan Black Friday, dit is vaak het hele weekend en kortingen kunnen tot wel 80% oplopen, of de daaropvolgende Cyber Monday. Als deze kortingsdagen geweest zijn dan volgt er vaak ook een kerst uitverkoop. Er is dus altijd wel iets wat geschikt is voor jouw budget.

Cadeau

Een cadeautje hoeft natuurlijk niet per se iets te zijn wat tastbaar is. Je kunt bijvoorbeeld ook een dagje weg cadeau doen of een weekendje weg zelfs. Deze cadeaus zijn vaak om nooit meer te vergeten. Je kunt de foto’s die gemaakt worden tijdens de trip in een fotoboek verzamelen, en zo blijft de trip jullie je leven lang bij. Of geef in plaats van een reisje, een belevenis cadeau. Kies een belevenis die nieuw is voor jullie beide en waar jullie beide erg veel plezier aan beleven.