Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Populairste steden voor een vakantie

Londen, Istanbul en Marakech zijn de meest populaire steden voor een korte vakantie. Dit feit blijkt uit een onderzoek van vakantie vergelijker. Zij lieten een algorritme los op de beoordelingen die op die site staan. Hierbij werden hotels, bestemmingen en atracties door reizigers over de hele wereld beoordeeld. Europa is erg in trek over de hele wereld. Londen staat natuurlijk op nummer 1, en de nummer 2 Istanbul ligt ook half in Europa. Andere populaire steden in Europa zijn Parijs (4), Praag (6) en Rome (7). Amsterdam is de nummer 9 van Europa maar viel helaas buiten de top 10 van de hele wereld.

Londen

De hoofdstad en grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, daarnaast is het ook de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie (7,5 miljoen). Er zijn natuurlijk duizenden bezienswaardigheden te vinden in deze mega stad, zo moet elke bezoeker wel een tour hebben gemaakt in de rode dubbeldekker en een ritje in de subway. De vier grootste monumenten in de stad zijn toch wel de Tower of London, de Big Ben, Westminster en Greenwich. Daarnaast is er genoeg te vinden om je jaren te vermaken in deze mega stad.

Istanbul

Istanbul kent 14 miljoen inwoners en ligt op de grens van Europa en Azie. De mega stad was in de oudheid beter bekend onder de naam Constantinopel en kent veel monumenten die door de eeuwen zijn gebouwd. De Hagia Sofya is een van de machtigste religieuze gebouwen ooit. Verder staat een van de belangrijkste moskeeen ter wereld in Istanbul. Je kan geweldig winkelen op de grote bazaar en ook zeker de toren van Galata is zeker een bezoekje waard. De prinseneilanden liggen in de bospurus en zijn een antithese voor het drukke en moderne stadsleven. Er zijn nog talloze bouwwerken uit de romeinse tijd terug te vinden die stuk voor stuk een lust voor het oog zijn.

Bron: http://www.vakantie-vergelijker.nl

http://www.vakantie-vergelijker.nl