Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Droog haar? Geen probleem!

De vogels laten na tijden weer van hen horen, kortom: de zomer nadert! De heerlijke zonnestralen die het lichaam het verdiende tintje geven en de zoete waterijsjes waar ieder een jaar lang op heeft moeten wachten. Velen zien de zomer als het lichtpuntje van het jaar, zowel letterlijk als figuurlijk.

Toch zijn er op enkele gebieden wat belangrijke punten om het lichaam gezond te houden. Door het lichaam meerdere malen te verbranden, kan dit leiden tot vochtblaren of zelfs koorts, rillingen en misselijkheid, waardoor medische spoedhulp noodzakelijk is. Om dit te voorkomen is het uitermate belangrijk dagelijks gebruik te maken van zonnebrand van de gewenste factor. Naast de huid verdient het haar ook extra verzorging in deze warme periode.

Zonnestralen op het haar

Blonde meiden zullen de zon als gratis haarkleuring zien; door even te genieten van de zon kan het haar tegelijkertijd een tintje lichter kleuren. Echter zorgt deze kleuring voor droog en pluizig haar. Om beschadigd haar tegen te gaan is het verstandig somtijds gebruik te maken van haarverzorgingsproducten.

Lauw water

Ondanks het seizoen is het prettig te weten dat het haar spoelen met te warm water tot een verslechtering van de hoofdhuid en het haar kan leiden. Door het haar te wassen met lauw water zullen deze gevolgen verleden tijd zijn en zal het haar soepel aanvoelen.

Producten

Op etiketten staat vaak duidelijk aangegeven voor welk type haar het product bestemd is. Wanneer de zomer nadert en het haar door de warmte sneller zal uitdrogen, is het aan te raden om over te stappen naar producten bedoeld voor droog haar. In deze producten zitten de gewenste ingrediënten om het haar weer te laten glanzen.

Olie

In de zomer drogen vaak eerst de puntjes uit, door de gevoeligheid. Door deze reden is het uitermate belangrijk aandacht te leggen op de verzorging hiervan. Door de puntjes regelmatig te behandelen met een olie, zal uitdroging worden tegengegaan. De olie is prima aan te brengen op (handdoek)droog haar, maar ook op nat haar zal dit hetzelfde resultaat brengen.

Extra verzorging

Wanneer het haar geen verbetering lijkt te tonen, is het aan te raden langs een kapper te gaan. Kappers weten vaak direct raad met beschadigd haar en zullen het aangetaste haar tegengaan. Zo heb ik persoonlijk kort geleden een bezoekje gebracht aan een kapper in delft, waardoor mijn haar na een korte behandeling weer heerlijk zacht aanvoelt. Naast de kapsalon in delft zijn vele andere kappers, gevestigd in verschillende steden, in staat het haar te behandelen.

http://onekappers.nl