Kerts idee
Image default
Meubels

De voordelen van een keramisch parket

Keramische parketten zijn momenteel heel populair, en dat is niet verwonderlijk. Een keramisch parket heeft de uitstraling van hout, maar de voordelen van keramiek. Het resultaat is een esthetisch mooie vloer, die ook zeer houdbaar is. Wat zijn de voordelen van een keramisch parket? We zullen het hier uiteenzetten. 

Het is bestendig 

Keramiek is een combinatie van klei en zand, die op hoge temperaturen gebakken is. Het resultaat van deze methode is een harde, bestendige ondergrond. Een keramisch parket kopen zal je een duurzame vloer opleveren, want het is bestand tegen vrijwel alle omstandigheden. Zo neemt keramiek water makkelijk op, en kan dus prima tegen vochtigheid. Ook ondervindt het geen hinder door vorst of hitte. Door deze hoge bestendigheid zal het slijtageproces langzaam verlopen, en het keramisch parket gaat dus jarenlang mee. 

Het kan overal geplaatst worden

De houtlook tegel kan voor een warme uitstraling zorgen in elke ruimte waar hij gelegd wordt. Mede door de bestendige aard van het materiaal is het ook mogelijk om een keramisch parket overal te plaatsen. Vanwege de beperkte slijtage kun je keramiek prima gebruiken voor ruimtes die veel gebruikt worden, zoals gangen of woonkamers. Door de waterbestendigheid van het materiaal kun je het keramisch parket ook in de badkamer plaatsen, of in de keuken waar eventuele vlekken makkelijk te verwijderen zijn. Zelfs voor het aanleggen van terrassen kan keramiek gebruikt worden, aangezien het tegen warmte en koude bestand is. 

Het is verkrijgbaar in verschillende diktes

Keramisch parket is verkrijgbaar in diktes variërend van één tot twee centimeter. Welke dikte het beste past, is afhankelijk van de ruimte waar je het parket wilt plaatsen. Binnenruimtes hebben meestal een stevige, betonnen ondergrond. Daarom volstaat het vaak om binnenshuis tegels van één centimeter dikte te kiezen. Dikkere tegels zijn geschikt voor buitenruimtes waar de ondergrond minder stabiel is, zoals veranda’s, terrassen of paden. Voor een keramisch parket buitenshuis kun je tevens kiezen voor een structuur die niet glad wordt als het geregend heeft. 

Is goed te combineren met vloerverwarming 

Omdat keramiek een ideale warmtegeleider is, is een keramisch parket prima te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Sterker nog, het is beter dan bijvoorbeeld hout of laminaat. Bovendien houden keramische tegels warmte ook goed vast, waardoor ze bijdragen aan een aangename temperatuur in huis. Dit is niet alleen behaaglijk, het scheelt ook op de stookkosten!