Kerts idee
Image default
Meubels

4 tips om je woning snel te restylen

 Het restylen van je huis is ongetwijfeld ene leuke bezigheid. Aan de andere kant is het natuurlijk ook vooral belangrijk dat je er resultaat mee bereikt, en dat is niet altijd de gemakkelijkste opdracht.

Wil je je woning restylen, zonder dat je daarvoor heel grote investeringen of aanpassingen moet doen? Dan kan het onderstaande overzicht met handige tips je vast en zeker helpen!

De 4 beste tips voor het restylen van je huis

Een huis restyle is een heuse opdracht, maar dat wil niet zeggen dat het allemaal lastig en complex hoeft te zijn. Hieronder alvast enkele goed tips om van start te gaan:

 

1. Ga voor meer groen

 

Groen is in tegenwoordig, en dat hebben we het natuurlijk vooral over de groene kleur van stukjes natuur in je woning. Je kan immers zelfs een heel ouderwetse of klassieke inrichting meteen wat meer leven inblazen als je hier en daar wat planten en bloemen in je interieur verwerkt.

Belangrijk is dat je bij het restylen van je huis de balans vindt tussen voldoende groen om effect te hebben, maar niet zoveel dat je het gevoel hebt in een jungle te leven. Hier en daar een potplantje of een tropische plant, een cactus of een opvallend exemplaar als blikvanger in je woonkamer, en je woning krijgt meteen een nieuwe look!

2. Gooi spullen weg

Daarbij is het belangrijk dat je eerst oudere spullen weggooit, voor je nieuwe gaat kopen. Dit omdat je dan zeker bent dat ouderwetse accessoires en meubelstukken geen balast meer vormen in je inrichting.

Ten tweede kan dit helpen om meer open ruimte te verkrijgen, waardoor je gemakkelijker een beeld vormt van hoe je interieur eruit kan gaan zien na een grondige restyle!

3. Kies nieuwe accessoires

Zodra je meer ruimte en mogelijkheden hebt, is het een kwestie van nieuwe accessoires te kopen. Probeer ook hier de balans te vinden, zodat je woonkamer of slaapkamer niet overloopt van de spulletjes die op zich misschien mooi zijn maar al snel zorgen voor chaos.

Probeer bij de keuze voor accessoires vooral rekening te houden met de stijl van je woning en de beschikbare ruimte op kasten, aan de muur en meer. Over het algemeen is het echter beter om wat minder decoratie en accessoires in huis te halen, dus houd dat ook in het achterhoofd!

4. Doe de opstelling opnieuw

Als laatste kan je voor het restylen van je huis ook gewoon de indeling van elke ruimte anders gaan doen. Denk maar aan de woonkamer, waar de look en feel van je inrichting voor een groot stuk bepaald wordt door de locatie van je tv-meubel, lounge set en bijvoorbeeld de eettafel.

Enkele kleine aanpassingen op het vlak van indeling kunnen al een groot effect hebben op de uiteindelijke look en feel van je woning. Veel resultaat dus, voor relatief weinig moeite: gemakkelijker kan niet.