Kerts idee
Image default
Bedrijven

5 digitale zaken die je op orde dient te hebben voor je onderneming

Langzaam maar zeker verandert de wereld van ondernemers volledig. Waar vroeger jij jouw boodschappen deed bij de supermarkt, kun je nu ook online alles bestellen. Hetzelfde geldt voor kleding. Oftewel; de digitale wereld speelt een steeds grotere rol voor het bedrijfsleven. Daardoor is het van groot belang om je digitale zaken volledig op orde te hebben voor je onderneming. Wil jij graag weten welke zaken je precies onder controle moet hebben? Lees deze blog dan aandachtig door, want je treft hier vijf voorbeelden van dit soort zaken. Zo ga je moeiteloos mee met de tijden.

Het hebben van een website

Als eerste dien je als onderneming een website te hebben. Een website is een platform waar jij online je bedrijf aan geïnteresseerden kunt laten zien. Het vertelt jouw verhaal. Zonder website zal het een stuk lastiger zijn om een groot klantenbestand te krijgen. Dit geldt met name als je doelgroep niet uit ouderen bestaat.

Manieren om grote bestanden te versturen

Ten tweede is het noodzaak om een methode te hebben voor grote bestanden versturen. Langzaam maar zeker wordt grote bestanden versturen steeds belangrijker. Een USB-drive wordt steeds minder gebruikt en steeds meer data bevindt zich op de Cloud. Je wilt daarbij wel een manier hebben om op een veilige manier grote bestanden versturen te kunnen. Zorg er daarom voor dat je ook dit digitale onderdeel van je onderneming in orde hebt door van diensten als Secudoc of andere bedrijven gebruik te maken.

Een professioneel emailadres hebben

Een ander digitaal aspect van je onderneming dat van groot belang is om goed geregeld te hebben, is je mailadres. Een mailadres is een goede plek voor mensen die contact met je willen opnemen voor zaken. Tevens ontvang je hier veel facturen als onderneming. Zorg er wel voor dat het mailadres professioneel is. Op deze manier verlaag je de kans dat je mails in een spam box terecht komen.

Een whatsapp account hebben

Het vierde zaakje dat je goed geregeld moet hebben, is het hebben van een whatsapp account. Steeds meer Nederlanders zitten op whatsapp. Wanneer jij meer klanten wilt hebben die contact met je op nemen voor je goederen of diensten, is whatsapp cruciaal. Het is immers een klein opstapje voor mensen wanneer ze zien dat je als bedrijf ook deze app hebt. Wanneer je mee wilt komen met de tijden, dien je dan ook zeker whatsapp te hebben.

Gebruik maken van een veilige manier van hosting

Tot slot is het belangrijk om een veilige manier van hosting te hebben. Dit geldt met name wanneer je data van consumenten of bedrijven op moet slaan. Je wilt immers niet dat deze data in de verkeerde handen terecht komt. Daarom moet je op zoek gaan naar een manier van hosten dat niet gedeeld is. Zo houd je de kans minimaal dat iemand toch een poging doet om deze data te stelen.