Kerts idee
Image default
Bedrijven

3 tips voor multifunctionele kerstverlichting

Wil jij liever niet te veel geld investeren in kerstlampjes die je in het nieuwe jaar direct weer op de zolder op moet bergen? Gelukkig is veel kerstverlichting multifunctioneel inzetbaar en kun je deze lampjes dus het hele jaar door gebruiken! In deze blog zetten wij onze drie beste tips voor multifunctionele kerstverlichting voor je op een rijtje, zodat je hier ook na de feestdagen plezier van kunt hebben.

1. Prikkabel

Ben je op zoek naar leuke lampjes die je na de kerst kunt gebruiken voor het versieren van je tuin of voor tijdens feestjes? Kies dan voor een prikkabel! Dit is een kabel waaraan verschillende peer- of kogelvormige lampen bevestigd zijn. Doordat de lampjes allemaal een afstand van ongeveer 50 cm van elkaar hebben ontstaat er een zeer gelijkmatige lichtverspreiding. Er wordt zo een grote hoeveelheid licht mee verspreid maar vaak wel in een warme en sfeervolle lichtkleur, waardoor dit soort snoeren ideaal zijn voor gebruik in bijvoorbeeld de tuin, ook als het geen Kerstmis is. En doordat je kunt kiezen uit verschillende soorten lampen, diverse kleurtemperaturen en allerlei lampvormen kies je altijd de lampjes die aan jouw wensen voldoen.

Een prikkabel is ook perfect om tijdens feestjes een gezellige sfeer te creëren. Wil je de lampjes buiten gaan gebruiken? Let dan wel goed op dat je lampen uitkiest die bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden.

2. IJspegelverlichting

IJspegelverlichting kent iedereen wel. Dit is een horizontaal snoer waaraan verschillende verticale snoeren bevestigd zijn, allemaal op andere lengtes. Hiermee ontstaat er natuurlijk een sfeervol lichteffect tijdens de feestdagen, maar ook buiten de kerstdagen creëer je met deze lampjes direct een bepaalde sfeer. Hang de ijspegelverlichting bijvoorbeeld op boven je bed. Het effect? Dat het net is alsof je onder een sterrenhemel slaapt. Nóg leuker is dit als je een hemelbed hebt, zodat je de led verlichting helemaal rondom kunt hangen. Zo ontstaat er pas echt een magisch effect.

3. Led kaarsen

De mooiste kersttafel? Die creëer je niet alleen met leuke tafelkleden, guirlandes of kerstservies, maar ook met kaarsjes. Maar met het toevoegen van kaarslicht ontstaat er ook direct een hoop extra gevaar. Een kaars is namelijk zo omgestoten. En de mouw van een trui kan altijd in het vlammetje terechtkomen. Al deze ongelukjes wil je natuurlijk voorkomen en dit kun je doen met een led kaars. Ondanks dat hierbij geen sprake is van echt vuur ziet dit er door het 3D-vlammetje zeer waarheidsgetrouw uit. Soms worden dit soort ‘nep’-kaarsen zelfs gemaakt van echte wax. Maar… je hebt geen last van smeulend kaarsvet dat op je mooie tafelkleed terechtkomt. Niet alleen veiliger, maar ook schoner dus! En daarom hoef je deze kaarsen zeker niet op te bergen na het kerstdiner,  maar kun je ze de hele winter (en misschien ook wel in de zomer) laten staan.

Voor de leukste en meest multifunctionele kerstverlichting en andere led lampen kan je natuurlijk ook altijd inspiratie opdoen door bij de gespecialiseerde webshops te gaan kijken. Er zijn namelijk altijd een hoop verschillende kerstlampjes beschikbaar die je na de kerstperiode kunt gebruiken voor het versieren van je huis of tuin. In deze blog hebben we er drie besproken. Zo hoef je je kerstverlichting niet meer allemaal op te bergen op 1 januari!