Kerts idee
Image default
Woning en Tuin

Zo een goed mogelijk zorgbeleid met VGZ Collectiviteitskorting

Als u personeelsleden gezond aan het werk wilt zetten, kunt u kiezen voor een collectieve zorgverzekering met VGZ collectiviteitskorting. Dit is een verzekering welke niet zomaar een verzekering is, maar mensen op de werkvloer stimuleert om alles aan hun gezondheid te doen. De collectieve zorgverzekering stelt een ruim budget voor iedere werknemer of groepslid beschikbaar om uitgebreid gebruik te kunnen maken van de zorg. Zorg voor uw personeel moet laagdrempelig zijn. Dit kan namelijk verzuim sterk terugdringen. Daarom is de VGZ collectiviteitskorting van toepassing. Hiermee krijgen mensen die verzekerd zijn vele voordelen waarvan ze kunnen genieten. Zo is er een gezondheidsplatform waarmee ze aan workshops deel kunnen nemen. De thema’s van deze workshops zijn zeer divers en lopen zeer uiteen. U kunt denken aan mindfullness, stressreductie op het werk en een EHBO-cursus. Maar ook deelname aan dieetprogramma’s en lichamelijke beweging. Verder zijn gezondheidsinterventies als stoppen met roken of drinken een optie. Uiteraard kan er snel een arts worden ingeschakeld als er incidenten voorkomen op het gebied van gezondheid. Een gezonde werkvloer staat met de collectieve zorgverzekering daarom volledig centraal.

Soorten verzekeringen met collectiviteitskorting

U kunt kiezen voor een basisverzekering. Volledige vergoeding is daarbij alleen van toepassing bij aangesloten zorgverleners, zoals ziekenhuizen en gezondheidscentrums. Daarnaast is er ook nog de uitgebreidere eigen keuze verzekering waarmee groepsleden kunnen kiezen naar welke ziekenhuis ze gaan. Met de aanvullende verzekering zijn uw werknemers optimaal gedekt. Een tandarts en hulpmiddelen vallen onder de aanvullende verzekering. Uiteraard worden huisartsen, nodige medicatie, ziekenhuisopnames en fysiotherapie standaard uitgebreid gedekt. Bij alternatieve geneeswijzen kunt u iedereen aanvullend laten verzekeren voor onder andere homeopathie. Dit valt onder de aanvullende verzekering met VGZ collectiviteitskorting. Voor een nog lagere premie kunt u het eigen risico omhoog zetten. Er zijn meerdere bedragen mogelijk naast het wettelijk verplichte eigen risico.

Gezondheid op het werk

Gezondheid op het werk moet de eerste doelstelling zijn. Dit vormt een bodem voor een welvarende werkvloer. Zo moeten werknemers die bijvoorbeeld dagelijks te maken krijgen met repeterende lichaamshoudingen gemakkelijk toegang krijgen tot de fysio. Eventuele klachten kunnen snel op worden gespoord en worden behandeld. Uiteraard zijn de interventies gericht op het voorkomen van gezondheidsklachten op het werk. U heeft op deze manier geen last meer van verzuim binnen uw bedrijf. Overgewicht kan worden voorkomen door gezonde voeding op te nemen in het beleid. Bijvoorbeeld in de kantine. Met interventies kan een werknemer deelnemen aan een programma voor voeding en beweging. Het gaat vooral om bewustwording. Met die basis kan het personeel verder om gezonder te gaan leven. Vitaliteit is dus essentieel bij een productief karakter. Zonder vitaliteit zal er veel verzuim blijven bestaan. De collectieve zorgverzekering draagt bij aan het voorkomen hiervan.