Kerts idee
Image default
Dienstverlening

Voorzetramen voor uw renovatie

Bent u van plan om in de nabije toekomst uw woning te renoveren? Misschien wilt u dan ook uw glas vervangen. Dit klinkt natuurlijk tamelijk eenvoudig, maar in veel gevallen is het helaas niet mogelijk om uw glas te vervangen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u in een authentiek monument woont. In dat geval zijn er doorgaans verschillende eisen waar u aan moet voldoen. Het kan zijn dat u het monument dan in zijn waarde moet laten en u er geen nieuwe kozijnen en dergelijke in kunt plaatsen. Maar ook problemen met de fundering kan dit belemmeren. Dat is natuurlijk zeer jammer, want dit houdt natuurlijk in dat u het glas ook niet kunt vervangen.

Gelukkig is er een alternatief: u kunt namelijk kiezen voor voorzetramen. Zoals de naam al doet vermoeden: het zijn eigenlijk extra ramen en deze brengen prachtige voordelen met zich mee. In dit artikel gaan wij wat dieper in op die prachtige voordelen.

 

Hogere isolatiewaarde

Een belangrijke voordeel van voorzetramen, is dat u dan kunt genieten van een hogere isolatiewaarde. Het punt is namelijk dat enkel glas niet goed isoleert. Zeker in de winter brengt dit verscheidene problemen met zich mee. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat u harder moet stoken in uw huis. Dit is ten eerste nadelig als het gaat om uw energiekosten. Tegelijkertijd is het ook nog eens bijzonder slecht voor het klimaat. Daarom zijn voorzetramen ook zo handig, want u kunt dan maandelijks besparen op de kosten. Zo houdt u dus maandelijks geld over en kunt u tegelijkertijd trots zijn op het feit dat u bijdraagt aan een beter klimaat. Allebei uiteraard zeer belangwekkende aspecten.

 

Het bestaande fundament niet veranderen

Een ander voordeel hadden we in de inleiding al even besproken. Een ander belangwekkend voordeel aan de voorzetramen is dat u dan niet het gehele fundament van uw woning hoeft aan te passen. Het is dus ook nog eens een stuk goedkoper te noemen.

Bovendien loopt u dan minder kans op een inbraak in uw woningen zo zijn er nog meer zaken waar u aan kunt denken. Al met al kent het aankopen van voorzetramen dus veel voordelen.