Kerts idee
Image default
Cadeau

Tips voor een leuk personeelsfeestje

Als er het hele jaar heel hard gewerkt wordt in een bedrijf dan is het af en toe natuurlijk ook wel eens tijd voor een beetje plezier. Een personeelsfeestje is hiervoor een uitstekend idee om het personeel van je bedrijf een leuke dag te bezorgen zonder even aan werk te denken. Met een personeelsfeestje kan je personeel samenkomen op de werkvloer of op een externe locatie om even niet te werken en gezellig te kletsen en leuke activiteiten te ondernemen. Dit is ontzettend goed voor de band tussen je personeel en het geeft je personeel ook de ontspanning die het verdient na een lange periode van hard werken. Zeker na de Corona pandemie en periodes van vele lockdowns is een personeelsfeestje een goed idee om je hardwerkende personeel te belonen voor hun keiharde inzet. 

 

Externe locatie? 

Het eerste waar je over na moet denken als je een personeelsfeestje gaat geven is of je het op de werkvloer in je bedrijf gaat doen of dat je een externe locatie in gebruik gaat nemen om het feestje te geven. Bedenk hoeveel personeel is uitgenodigd voor je feestje en of je dit op een comfortabele manier kan herbergen op de werkvloer van je bedrijf. Is dit het geval, dan is het waarschijnlijk wel goedkoper om je feestje daar te geven. Is dit niet het geval, dan kun je natuurlijk ook een externe locatie huren. Overleg dan wel met de verhuurder wat er allemaal toegestaan is op de locatie. Kun je bijvoorbeeld zelf activiteiten meenemen, zoals een rodeostier huren? Dit is belangrijk om te overleggen zodat je na het feestje geen gedoe krijgt met de verhuurder en bijvoorbeeld daardoor onverwachts voor extra kosten komt te staan.  

 

Activiteiten  

Het is belangrijk om je personeelsfeestje enigszins te plannen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat er genoeg te doen is voor je personeel. Wil je bijvoorbeeld avondeten serveren? Ga dan goed na voor hoeveel personen je dit wilt hebben en hoeveel eten er dan moet zijn. Veel te veel eten hebben is erg zonde maar je wilt natuurlijk helemaal niet dat er te weinig eten is en dat je je personeel met honger naar huis moet sturen. Verder kun je ook nog nadenken over andere activiteiten die jullie kunnen doen. Zo kun je spelletjes organiseren of bijvoorbeeld een rodeo stier huren. Dat kan erg grappig zijn en goed zijn voor de band tussen je personeel. Mogen partners en kinderen ook mee? Hou dan ook rekening met activiteiten voor de kids. Zo kun je bijvoorbeeld een springkussen huren.