Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Ontdek Canada

Canada: populair in 2016

De toerisme-industrie heeft wereldwijd heel wat veranderingen gezien in het afgelopen jaar. Door de toenemende druk en onrustige situatie in het oosten en zuiden van Europa, boeken steeds meer mensen een vakantie richting het westen. Niet alleen dankzij de onrustige situatie in ons eigen Europa, maar ook de lagere ticketprijzen zorgen voor een toename van vakantiegangers richting Noord-Amerika. De twee landen die het meest worden bezocht in Noord-Amerika zijn uiteraard de Verenigde Staten en Canada. Met name in Canada ziet men een stijging in de toerisme-industrie. Dit zorgt ervoor dat Canada op dit moment erg in de trek is.

Populaire bestemmingen in Canada

Hoewel Canada het tweede grootste land ter wereld is, heeft het land met 35 miljoen inwoners een extreem lage bevolkingsdichtheid. De meeste mensen wonen dan ook nauw aan de Amerikaanse grens. Provincies zoals Nunavut en Yukon hebben een oppervlakte als Spanje en Alaska, maar met 30.000 inwoners een populatie gelijk aan de stad Wageningen. In deze provincies voeren de natuur, rust en ruimte de boventoon.

Plaatsen zoals Toronto, Quebec, Montreal en Vancouver zijn dé grote steden van Canada. Dit zijn dan ook de meest populaire steden voor toeristen. Ieder van deze plaatsen zijn zeer uniek en het waard om te bezoeken. Dankzij de nederzettingen van de Britten en de Fransen, herkent u waarschijnlijk veel Europese invloeden in een aantal van deze steden. Met name Quebec en Montreal hebben een charmerend en Europees stadsbeeld.

ETA Canada verplicht

Sinds dit jaar is het voor Nederlanders en Belgen verplicht geworden om een zogenaamde ETA aan te vragen wanneer u Canada bezoekt. Dit ETA Canada is een document/toestemming wat kan worden vergeleken met een toeristenvisum

Voordat u in aanmerking komt moet u uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder volgt een korte opsomming van voorwaarden waar u aan moet voldoen voor het ETA voor Canada:

– u moet in goede gezondheid zijn;

– in het bezit zijn van een geldig paspoort;

– geen criminele- of immigratie-gerelateerde veroordelingen hebben;

– voldoende zelfredzaamheid en genoeg middelen om terug te keren naar huis;

– voldoende geld hebben voor je verblijf in Canada;

– wanneer uw ETA verloopt, terugkeren naar huis.

Mocht u besluiten om Canada te bezoeken, dan dient u rekening te houden met de bovenstaande voorwaarden. Deze voorwaarden worden bij het aanvraagformulier nog nader toegelicht.

https://visumfly.nl