Kerts idee
Image default
Society / Holidays

De ontwikkeling van de trampoline

Trampolines we kennen ze allemaal wel. Iedereen wilde altijd als kind maar een ding en dat is trampoline springen. Trampolines komen tegenwoordig ook in steeds meer verschillende soorten modellen op de markt. Voorbeelden van verschillende trampolines zijn de ingraaf trampoline en de rechthoekige trampoline. Naast dat kinderen het heel leuk vinden om trampoline te springen is het ook inmiddels een officiële sport. En deze sport wordt niet beoefend door kinderen maar volwassen mannen.

Lang voordat trampolines gebruikt werden als speelgoed was het ergens anders in de wereld al in gebruik. Eskimo’s maakten namelijk de eerste echte trampolines om op te springen. Dit deden de Eskimo’s door dierenhuiden tussen 4 palen te spannen. De trampoline komt aan zijn naam door een acrobaat. De Franse acrobaat heette namelijk Du Trampoline. Hij kwam op het idee om doeken te spannen om acrobatische kunsten op te verrichten. Dit gebeurde allemaal in 1798 toen de trampoline zijn intrede maakte in de circus wereld. Een van de meest kenmerkende momenten uit de geschiedenis van de trampoline is misschien wel de periode van de tweede wereld oorlog. Tijdens deze periode kocht het Amerikaanse leger grote hoeveelheden trampolines in. Dit deed het Amerikaanse niet zomaar, want tijdens de tweede wereld oorlog moesten veel mensen die in het leger zaten doormiddel van een parachute achter de vijandelijke linies landen. Het probleem wat het Amerikaanse leger daarbij had is dat het leger nog opgeleid moest worden om parachute te kunnen springen. En hiervoor gebruikte men dus de trampolines, om het leger te leren springen en landen met parachute.

Al met al heeft de trampoline dus een enorm rijke geschiedenis. En het is dus door de jaren heen voor veel verschillende soorten doeleinden gebruikt. Maar het belangrijkste van de trampoline is, is dat het enorm veel plezier met zich meebrengt en dat we er de gekste sprongen op kunnen doen.

https://www.trampolines.nl/