Kerts idee
Image default
Winkelen

Wat doen rondom de kerst?

Vóór de kerstdagen komt de stress vaak om de hoek kijken. Wat ga je allemaal doen om deze dagen tijdens het samenzijn lekker door te komen? Misschien ben je helemaal niet van het dichten, maar je kan elkaar eens verrassen met een kerst gedicht. Op Rijm Gedichten staan veel originele gedichten, dus kant en klaar. Daarvan kan je natuurlijk wat woorden of zinnen aanpassen zodat je echt een unieke kerstgedachte kan overbrengen.

Wanneer is het kerst?

Ieder jaar is kerstmis op dezelfde datums: 25 en 26 december. De avond ervoor, 24 december is het traditioneel kerstavond. Voor veel Nederlanders, gelovig en ongelovig, het begin van een paar dagen veel eten en drinken. We werken ons vol met kerstkransjes, kerstgebak, luxe ontbijt, lunch en sommige zijn zelfs uren in de keuken te vinden om een kerstdiner op tafel te kunnen presenteren. 3 dagen lang eten en drinken is voor sommige niet eens genoeg, en zo wordt ‘3e kerstdag’ aangegrepen om nog eens met vrienden en kennissen af te kicken.

Na de kerst: zorgverzekering vergelijken

Alhoewel je al vanaf 12 november kan overstappen van zorgverzekering, zijn wij als mens toch ook echt wel een beetje laks met ruim op tijd dingen regelen. De trend is dan ook dat voor na de kerstdagen met moment van zorgverzekeringen vergelijken aanbreekt voor de Nederlanders. ‘Nog even snel kijken of er wat valt te besparen’ op de kosten voor het aankomende jaar. En die kans is groot dat dat kan want:

  1. De zorgpremie stijgt jaar op jaar
  2. Verschillen in premie tussen verzekeraars worden steeds groter
  3. Zorgbehoefte verandert, dus je zorgverzekering anders inrichten is verstandig

Wat nog meer na kerst?

Het einde van het jaar komt nu wel heel dichtbij, hier nog een top 5 lijstje wat we in Nederland graag doen:

  • De kerstcadeaus keuren, blij of teleurgesteld?
  • De top 2000 kijken en luisteren
  • Vuurwerk uitzoeken en bestellen
  • Oliebollen bakken op oudjaarsdag
  • Staatslot kopen voor de oudejaarstrekking