Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Tanden bleken: feiten en fabels

Heb jij wel eens gedacht aan het laten bleken van jouw tanden, maar heb je die gedachte verstoten omdat je bang was dat het veel schade aan jouw tanden zou aanbrengen? Dan kun je die angst overboord gooien, want relatief gezien is de schade van het bleken nihil. De tanden bleken ervaringen en onderzoeken hebben uitgewezen dat het bleken vooral tijdelijk de tanden ietwat aan kunnen tasten, maar binnen vierentwintig uur hersteld zijn. Lees snel verder voor de uitgebreide uitleg over de eventuele schade van tanden bleken.

Vaak wordt gedacht dat het Tanden witter maken zorgt voor verzwakking van het glazuur. De behandelstoffen zouden de hardheid aantasten, wat tanden bleken gevaarlijk maakt. Echter, niets is minder waar. Bij Witgebit Nederland wordt namelijk gebruik gemaakt van kokosolie en zonnebloemolie. Deze behandeling van de tand neemt weg dat de hardheid aangetast wordt van het glazuur, wat eventueel anders voor zou kunnen komen als er gebruik gemaakt werd van zuur. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het drinken van Cola. Dit zou bovendien de calcium/fosfaatverhouding uit balans moeten brengen, wat gelijk zou staan aan het behandelen van de tanden gedurende zes uur. Witgebit Nederland doet dit slechts drie uur, waardoor ook hier de schade nihil is. Eén van de redenen waardoor wél gedacht mag worden dat tanden bleken slecht is voor de tand, is dat het tanden bleken irritaties kan veroorzaken in de mond. Dit heeft er dan mee te maken dat er een allergische reactie kan ontstaan. Echter, hier kan Witgebit Nederland niet verantwoordelijk voor genomen worden.

Zie jij de voordelen in van tanden bleken en heeft deze uitleg het tegendeel van jouw eerdere gedachten bewezen? Maak dan een afspraak bij Witgebit Nederland of neem contact op over de mogelijkheden en eventuele aanbiedingen die nu lopen!

https://witgebitnederland.nl/