Kerts idee
Image default
Toerisme

Reisverzekering vergelijken Marokko: let hier op

Welk type reisverzekering heb ik nodig in Marokko?

Marokko ligt in het noordwestelijke puntje van Afrika, dus het maakt geen deel uit van Europa. Maar veel reisverzekeraars zullen het opnemen in hun Europese dekkingspolissen.

Aangezien een Europese dekking meestal goedkoper is dan een wereldwijde reisverzekering, kan dit u wat geld besparen, maar zorg ervoor dat Marokko is inbegrepen in de Europese dekking voordat u een polis afsluit. Als Marokko je toegangspoort tot andere landen in Afrika is, heb je een wereldwijde reisverzekering nodig. Zelfs als je reisverzekering Marokko classificeert als Europa, doet de European Health Insurance Card (EHIC) dat niet, dus je kunt hem niet gebruiken in Marokko.

Welke andere dekking je ook nodig hebt, hangt af van de activiteiten waaraan je wilt deelnemen tijdens jouw verblijf in Marokko, waar je naartoe reist en wat je van plan bent om mee te nemen. Vergeet nooit de reisverzekering te vergelijken

Enkele reis of meervoudige dekking?

Als jouw vakantie naar Marokko dit jaar jouw enige reis is, is een enkele reisverzekering waarschijnlijk goedkoper. Als u meerdere reizen plant, kan een jaarlijkse reisverzekering u geld besparen en u ook meer flexibiliteit geven.

Vaccinaties voor Marokko

Naast de gebruikelijke vaccinaties zoals BMR en tetanus, kunt u een vaccinatie tegen hondsdolheid overwegen als u van plan bent afgelegen gebieden te bezoeken. Het geeft je tijd om naar het ziekenhuis te gaan als je bent gebeten of gekrabd door een besmet dier terwijl je ver van het ziekenhuis bent.

Ontvang de meest actuele vaccin aanbevelingen van het National Travel Health Network and Centre ten minste acht weken voordat u op reis gaat.

Heb ik een visum nodig voor Marokko?

Als je een toerist en een Brits staatsburger bent, kun je Marokko tot drie maanden zonder visum bezoeken.

Veilig reizen in Marokko

Marokko is een populaire toeristische bestemming, maar het Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO) heeft up-to-date advies en waarschuwingen over probleemgebieden, vooral als u van plan bent om in de buurt van het betwiste gebied in de Westelijke Sahara te reizen.

Rijden en verzekeringen in Marokko 

Jouw huidige autoverzekering dekt u mogelijk om in Marokko te rijden. Controleer of je dekking ‘buitenlands gebruik’ hebt en of dat dekking omvat om alleen in de EU te rijden, of ook in niet-EU-landen.

Niet-EU valt onder de dekking van de groene kaart, maar het is mogelijk geen standaardfunctie van jouw polis.

De Green Card (International Motor Insurance Card System) is gratis en geeft u het minimumniveau van autoverzekering dat vereist is voor het land waarin u rijdt. U kunt een groene kaart bestellen bij jouw verzekeraar.

Wees voorzichtig bij het rijden in Marokko – de FCDO merkt op dat het land een slechte staat van dienst heeft op het gebied van verkeersveiligheid.

Als u tijdens jouw reis een voertuig wilt huren, controleer dan de verzekering van het verhuurbedrijf om er zeker van te zijn dat u voldoende gedekt bent.

Geld

De munteenheid in Marokko is de Marokkaanse dirham (MAD). Je kunt maximaal 2.000 MAD importeren of exporteren van of naar Marokko, dus je moet contant geld of een bankkaart meenemen en geld wisselen of opnemen wanneer je daar aankomt.

Let bij het afsluiten van een reisverzekering op dekking voor eigen geld.

De meeste grote creditcards worden geaccepteerd in de grotere steden en geldautomaten zijn overal in het land beschikbaar.

Overweeg om een ​​reis creditcard of betaalpas mee te nemen met gunstige tarieven voor het wisselen en uitgeven in het buitenland.

Op vakantie naar Marokko? Vergeet geen reisverzekering voor in Marokko te vergelijken

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl