Kerts idee
Image default
Toerisme

Balchik – een stad met zijn eigen voor- en nadelen

vakantie boeken goedkoop

Balchik is een stille en kalme stad. Hier naartoe gaan voor entertainment is gewoon zinloos. Er zijn geen grote en lawaaierige nachtclubs, er zijn geen waterparken, grote winkelcentra, pretparken, zelfs aan de kade zijn er geen trampolines, schietbanen en andere attributen van het toeristenassortiment dat typisch is voor vakantieoorden.

Hier heeft amusement een ietwat ander karakter, meer respectabel. Er is een golfcentrum in Balchik, er is een jachtclub waar u een jacht kunt huren en een boottocht kunt maken.

Het resort is bevorderlijk voor lange wandelingen, contemplatie van prachtige uitzichten. Het heeft geen zin dat vrouwen hier hakken nemen; wandelen in het lokale bergachtig-heuvelachtige terrein op naaldhakken is onmogelijk.

Botanische tuin en Queen’s Palace

Toeristen associëren Balchik met de Botanische Tuinen en het Koninklijk Paleis. Deze bezienswaardigheden zijn interessant, dus we raden een bezoek aan. De plaatselijke botanische tuin wordt beschouwd als de grootste van het Balkanschiereiland, en de tweede van Europa, alleen groter in Monaco.

Hier kun je meer dan drieduizend exotische planten zien, een grote verzameling cactussen – meer dan 250 soorten, veel boomsoorten, soorten rozen. En dit zijn niet alle voordelen, het hele grondgebied van het park is geweldig, met zijn bruggen, watermolens, vijvers, watervallen, kapellen, tuinhuisjes, enorme aarden kruiken.

Feit is dat het in de jaren twintig de residentie was van de Roemeense koningin Mary van Edinburgh. Eminente specialisten uit Italië en Zwitserland werkten aan de architectuur van het park. In de jaren 50 werd er een botanische tuin op het grondgebied aangelegd, werden veel nieuwe planten gebracht en bleef de algemene sfeer behouden. Het enige is dat als u met kleine kinderen reist, hier geen kinderwagen mee naartoe neemt. Er zijn veel trappen, maar er zijn geen speciale opritten. En u moet het voertuig constant op uzelf dragen.

Het paleis dat door de koningin “Quiet Nest” werd genoemd, is ook bewaard gebleven. Dit is helemaal geen pompeus gebouw van drie verdiepingen, met een toren die op een minaret lijkt. Over het algemeen was de koningin een voorstander van het idee om de islam en het christendom te verenigen. Vandaar de verschillende symbolen van de twee religies, dus de kapel op het grondgebied van het kasteel grenst aan de tuin van Allah.

Binnen in het paleis zijn veel kamers in hun oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Sommige zijn gesloten en niet bedoeld voor toeristen. De koningin hield heel veel van Balchik en kwam hier voor vrede en rust. Ze hield ervan om de lokale uitzichten te bewonderen, ze had een speciale stenen troon bij de ingang van het paleis, van waaruit ze naar de zonsopgangen en zonsondergangen keek.

Daarnaast heeft de stad een kunstgalerie, historische en etnografische musea, beide in het centrum en met een behoorlijke collectie exposities. Ook niet zo lang geleden werd tijdens het graven van een put een oude tempel van de Frygische vruchtbaarheidsgodin Cybele ontdekt. Het werd gebouwd in 270 voor Christus en is tegelijkertijd goed bewaard gebleven, daarnaast werden er beelden, munten en voorwerpen voor religieuze rituelen gevonden.

Er zijn geen grootschalige toeristische attracties en prachtige stranden. Maar de infrastructuur is nog behoorlijk ontwikkeld. Restaurants, hotels – alles werkt op een goed niveau. We raden het resort aan voor een rustig, familiaal of ontspannen, afgelegen uitje. En maak zeker een wandeling door de Botanische Tuinen en kijk naar de zonsondergang of zonsopgang. Het is het echt waard.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html