Kerts idee
Image default
Auto's en Motoren

Occasion in Harderwijk: het voordeel van elektrisch rijden

 

Occasion in Harderwijk 
Ben je op zoek naar een occasion in Harderwijk? Je kunt er dan in de eerste plaats voor kiezen om een tweedehands auto te kopen. Je hebt de auto dan in bezit en veel mensen vinden dit beter dan leasen. Tegenwoordig kun ook je ook veel elektrische auto’s tweedehands kopen. Dit komt omdat elektrisch rijden steeds populairder wordt. Een tweedehands elektrische auto is relatief goedkoop en het is om meerdere redenen voordelig. In deze tekst gaan we dieper in op de voordelen van elektrisch rijden.

Autogarage Harderwijk : elektrisch rijden is veel goedkoper

Elektrisch rijden is veel goedkoper dan rijden met een benzineauto. Het gaat dan niet om het aanschafbedrag, maar om de maandelijkse vaste lasten. In de eerste plaats ben je minder geld aan het verbruik kwijt. Elektrische auto’s rijden namelijk op stroom en elektriciteit is goedkoper dan fossiele brandstof. Daarnaast hebben veel mensen tegenwoordig zonnepanelen en het is ook mogelijk om je elektrische auto met die stroom op te laden.

Koop je een tweedehands elektrische auto? Dan betaal je minder wegenbelasting en vaak hoef je ook geen aanschafbelasting te betalen. Op de lange termijn bespaar je dus flink wat geld op de vaste lasten. De kans is ook groot dat er nog meer voordelen voor elektrische rijders komen.

Je bent minder gebonden aan regels

De overheid wil elektrisch rijden stimuleren met het oog op de energietransitie. Mensen met een benzineauto zijn tegenwoordig ook aan meer regeltjes gebonden. Je mag in sommige gemeentes in Nederland niet meer met een benzineauto door de binnensteden rijden. Er komen waarschijnlijk nog meer regeltjes aan. Daarom kun je beter nu alvast een elektrische auto kopen, want dan ben je voorbereid op de toekomst.

Een elektrische auto gaat minder snel kapot

Niets is zo frustrerend als pech op de weg. Het is niet alleen gevaarlijk, maar zonder een verzekering bij de ANWB ben je ook nog eens flink wat geld kwijt. Elektrische auto’s gaan gelukkig minder snel kapot dan benzineauto’s. Dit komt omdat ze veel minder bewegende onderdelen hebben. Kijk voor de grap maar eens onder de motorkap van een benzineauto. Dan zie je hoe complex dit allemaal in elkaar steekt. Een elektrische auto heeft dus minder onderhoud nodig. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook nog eens voor goed je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Verschillende fiscale voordelen bij elektrische occasions in Harderwijk

De overheid wil elektrisch rijden stimuleren en daarom zijn er verschillende fiscale voordelen. Denk daarbij aan een lage bijtelling, aanschafsubsidie, vrijstelling van BPM en nog veel meer.