Kerts idee
Image default
Auto's en Motoren

Mercedes Benz A-klasse occasion

In 1997 introduceerde Mercedes Benz de A-klasse, een hatchback binnen het C-segment. Nog steeds is de Mercedes Benz A-klasse te koop al is de auto in de loop der tijd nogal veranderd. Was de Mercedes A-klasse eerst een MVP, nu dus een hatchback. De populariteit van de kleinste Mercedes Benz in het aanbod is onverminderd groot, dat geldt zeker ook voor de Mercedes Benz A-klasse occasion.

Lager en veel langer

Roofgoed, aldus kun je een aangeboden Mercedes Benz A-klasse occasion best noemen. Want zo staat ie te koop en zo is ie weer weg. Zaak dus om snel te handelen mocht je op een occasion stuiten. De Mercedes Benz A-klasse is een bijzondere auto en in niets meer te vergelijken met de auto die in 1997 op de markt kwam. Wie kijkt naar de derde generatie, en van die generatie zul je ook de meeste occasions aantreffen, die ziet dat de derde generatie van de A-klasse van Mercedes Benz achttien centimeter lager en liefst vijftig centimeter langer is. De A-klasse is er in drie benzine en vier dieselmotoren. De auto beschikt standaard over een handgeschakelde zesbak, maar is ook in automaat en met zeven versnellingen verkrijgbaar. Standaard beschikt de A-klasse van Mercedes Benz sinds de derde generatie over een start-stopsysteem. Van EuroNCAP kreeg de auto bovendien vijf sterren als het gaat om de geboden veiligheid.

Maak je geen zorgen over pech onderweg

Veilig dus, terwijl jij je om pech onderweg ook al geen zorgen hoeft te maken. Je kunt tegenwoordig namelijk prima een beroep doen op pechhulp via de RoadGuard, een collectief van honderden automonteurs. Bellen en binnen een half uur is een monteur bij je die je altijd verder kan helpen. Aan hem betaal je ook gewoon voor bewezen diensten. Een abonnement op een pechhulp service is tegenwoordig dus niet meer nodig.