Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Goedkope Omafiets online bestellen

Omafiets

Het meest populaire fietsmodel van Nederland. De omafiets is met name onder jongeren en studenten erg populair door de lagere prijs. De naam is dus wel een beetje misleidend eigenlijk. De populariteit is vooral toe te kennen aan het simpele design en uitvoering van de fiets. Op een klassieke omafiets zit niet al te veel poespas en is gewoon degelijk. Het design komt oorspronkelijk uit het einde van de 19e eeuw toen de fiets voor het eerst op de marktkwam. Het design van deze fiets is dan ook de voorloper van alle dames fietsen. Het gebogen dubbele frame van de omafiets is bedacht voor vrouwen die met een rok op de fiets wilden stappen. Dit was namelijk nogal lastig wanneer er een doorlopende hoge framebuis opzat. Een lange tijd werden er geen andere fietsen geproduceerd dan de oma/opafiets. Tot na de tweede wereld oorlog had vrijwel iedereen in Nederland een omafiets in zijn of haar bezit. De mannen fietsen dan op een omafiets met hoge stang, ofwel een opa fiets. Omdat de omafiets een simpele fiets is, vergt deze weinig onderhoud. Er zitten immers minder bewegende en complexe delen op de fiets.

Mede dankzij het brede assortiment kun je bij premiumbikes.nl terecht voor alle formaten omafietsen:

  • 18 inch
  • 20 inch
  • 22 inch
  • 24 inch
  • 26 inch
  • 28 inch

Omafietsen zijn te herkennen aan een aantal dingen. Ten eerste dus het gebogen dubbele frame van de fiets. Dit design kenmerk is blijven hangen en wordt nog steeds veel gebruikt. Ten tweede zitten er op veel omafietsen jasbeschermers inbegrepen. Ook oorspronkelijk toegevoegd voor rokken die tussen de spaken kwamen. Maar nu zitten ze er op voor het beschermen van jassen en omdat het bij het design van een omafiets hoort. Vaak zorgt de jasbeschermer op een omafiets ook voor een mooie doorloop van kleur en maakt het een geheel een doorlopend. Een ander onderdeel op omafietsen stamt ook af uit de tijd van de rokken en dat is de gesloten kettingkast. Deze soort kettingkast zorgt er voor dat uw broek, of rok dus, niet tussen de draaiende ketting kan komen. Dit maakt wel dat de ketting moeilijk bereikbaar is wanneer deze er af ligt. Echter kwam dit vroeger niet vaak voor omdat de fietsen toen nog geen versnellingen hadden.

Tegenwoordig zijn er veel varianten gemaakt op dit klassieke design. Kleinere inchmaten zijn erg populair bij kinderen vanaf 6 jaar. Deze fietsen zijn beschikbaar in veel kleuren. Van standaard zwart, wit en grijs, van unieke panter designs. Ook zijn er omafietsen die een voordrager hebben gekregen en dus gebruikt worden als transportfietsen. Wat luxere designs met versnelling zijn tegenwoordig al erg populair. Versnellingen zorgen er voor dat ook op langere afstanden erg plezierig kan fietsen. Zoals u ziet zijn deze fietsen al lang niet meer het standaard design van vroeger. Opa, oma, man of vrouw, iedereen fiets op een omafiets. Gebruik deze linkjes als je een transportfiets voor dames of heren wilt hebben.

Voor een groot online en offline assortiment aan omafietsen kunt u terecht bij premiumbikes.nl. Hier staan honderden omafietsen van verschillende merken en in allerlei kleuren voor uw klaar. Het is ook mogelijk om langs te komen in een van onze 4 filialen. Hier staat vakkundig personeel voor u klaar om alle vragen te beantwoorden die u maar heeft. Een vrijblijvende testrit is ook altijd mogelijk. Zo bent u zeker van uw aankoop.

https://www.premiumbikes.nl/