Kerts idee
Image default
Mode en Kleding

bh met de hand wassen

bh met de hand wassen

Wanneer je je bh te vaak in de wasmachine gooit, zal dit de kwaliteit van je bh niet ten goede komen. De kans dat ze een stuk minder lang meegaan is dan vrij groot. Vooral gezien het feit een kwalitatief hoogwaardige bh best prijzig kan zijn, zit je hier natuurlijk niet op te wachten. Het wassen met de hand biedt dan absoluut uitkomst. Vooral wanneer je een bh met vulling hebt en eventueel beugels, dan krijgen deze gedurende een ‘ritje’ in de wasmachine natuurlijk het nodige voor de kiezen. Door je bh dus af en toe gewoon met de hand te wassen en sporadisch in de wasmachine te doen, heb je toch altijd een frisse bh en gaat hij een stuk langer mee! 

Waarom wassen met de hand?

Vooral wanneer je een wat grotere cupmaat hebt en dus bij de bh grote maten moet kijken, dan zullen de prijzen van een bh vaak een stukje duurder zijn, dan je wellicht had gehoopt. Juist dan is het extra belangrijk dat je goed met je spullen omgaat. Door je bh dan iedere week gewoon met de hand te wassen, ruikt en voelt je bh fris en krijgen de sluitingen en ook de beugel weinig tot niets te verduren. Gooi je je bh liever in de wasmachine, dat kan natuurlijk! Houd er dan alleen wel rekening mee, dat je met een paar maanden een nieuwe nodig hebt, omdat er een beugel uitsteekt! Wassen met de hand is dan een verstandige keuze, vind je niet?

Voordelen handwas

Een handwas kun je in principe overal uitvoeren. Waar een wasmachine op hogere temperaturen draait, kun je een handwas prima met koud water doen. Vooral wanneer je bh niet vuil is, maar enkel een opfrisbeurt nodig heeft, is dit het perfecte alternatief. Tevens is het wassen met koud water natuurlijk ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Het heeft dus alleen maar voordelen om je bh wat vaker met de hand te wassen, dan in de wasmachine te gooien. 

Tot slot

Het maakt niet uit of je nu een bh, bikini of andere lingerie grote maten wilt wassen, het is verstandig om dit niet altijd door de wasmachine te laten doen. Door je lingerie en ook bikini maximaal één keer per maand in de wasmachine te gooien en de rest met de handwas te doen, draag je niet alleen bij aan een schoner milieu, maar zal je ook merken dat je spullen een stuk langer mooi blijven.