Kerts idee
Image default
Verbouwen

Waarom moet je kiezen voor een tuinkantoor bij je huis?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om van thuis uit te werken, en dat is ook begrijpelijk. Het is zoveel leuker om op je eigen tempo aan je werk te beginnen, wat meer pauze te kunnen nemen als je daar zin in hebt en toch je werk gedaan te krijgen.

Aan andere kant kan een kantoor in je huis ook heel wat uitdagingen met zich meebrengen. Een tuin kantoor is een goede oplossing voor die obstakels. Wat zijn nu precies de voordelen van een tuinkantoor en waarom zou je ervoor moeten kiezen?

Enkele goede redenen om je gewone kantoor te vervangen door een tuinkantoor

Een tuinkantoor is kortweg een kantoor(gebouw) dat zich in de tuin bevindt en dus geen deel uitmaakt van je eigen woning of bedrijf. Hieronder de belangrijkste voordelen:

1. Meer rust en focus

Het spreekt voor zich dat thuis werken heel wat moeilijkheden met zich mee kan brengen, waaronder natuurlijk afleiding en geluidsoverlast. Als je in je eigen kantoor thuis werkt, bestaat de kans dat je sneller afgeleid bent door een hobby maar ook bijvoorbeeld gezinsleden die door het huis lopen of je storen.

Kies je voor een kantoor in je tuin? Dan is het meteen een stuk gemakkelijker om dergelijke overlast te voorkomen. Hierdoor heb je meer rust tijdens het werken, waardoor je méér focus hebt en dus in kortere tijd ook meer bereikt!

2. Een eigen inrichting

Daarbij is een tuin kantoor de ideale opportuniteit om te experimenteren met je eigen inrichting, want er is geen baas die strenge regels oplegt of de inrichting van elk kantoor gelijk wil houden.

Je kiest helemaal zelf welke richting je uit gaat: van een landelijke kantoorinrichting met veel houten elementen en groen tot een eerdere moderne en functionele stijl die sober oogt, alles kan.

3. Onderscheid maken tussen werk én privé

Een laatste belangrijk voordeel van een eigen tuin kantoor is dat je ook gemakkelijker het onderscheid maakt tussen je werkleven en je privéleven. Voor veel mensen die van thuis uit werken is dat een uitdaging aangezien de afstand tussen hun werkruimte en hun leefruimte slechts een paar meter is.

Doordat een tuin kantoor zich op een grotere afstand van je woning bevindt, maak je sneller de klik en schakel je gemakkelijker tussen werk en privé. Dat komt niet enkel je productiviteit op kantoor ten goede, maar ook de kwaliteit van je gezinsleven!

Een tuinkantoor laten bouwen, hoe doe je dat?

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een tuinkantoor? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Tegenwoordig bestaan er heel wat organisaties en bedrijven die tuinkantoren bouwen voor zowel particulieren als ondernemingen. Het resultaat is dat ook jij van de meerwaarde van een compleet ingericht tuinkantoor geniet!