Kerts idee
Image default
Woning en Tuin

Twee soorten serres

Serres zijn overdekte constructies dat aan de tuinzijde van het huis worden gebouwd waardoor je beter van de tuin kunt genieten. Je hebt meestal twee types serres de een is de aangebouwde serre en de ander is de vrijstaande serre.

Een aangebouwde serre wordt aan het huis gebouwd en is dus verbonden met het huis wat het een geheel maakt maar bij een vrijstaande serre is dit anders. Een vrijstaande serres is een aparte constructie en het staat los van het huis. Het ligt aan de smaak van de bewoners welke soort serres ze laten bouwen en is ook afhankelijk waar ze het voor willen gebruiken.

De meeste mensen kiezen voor een aangebouwde serre omdat dit met het huis verbonden is. Op deze manier kunnen ze het huis groter maken en hebben ze meer ruimte. Zo kunnen ze de woonkamer of keuken groter maken door serres te laten bouwen. Wat een serre zo speciaal maakt is dat het voor een groot gedeelte uit glas bestaat en het is dus heel open. Het is bijvoorbeeld heel fijn om als eetkamer te gebruiken omdat het zo open is of gewoon een fijne plek om te zitten. Bovendien zijn er ook geen bouwvergunningen nodig in de meeste gemeentes voor het laten bouwen van serres.