Kerts idee
Image default
Aanbiedingen

Soorten voetbaldoelen

 

Allereerst is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen verplaatsbare en vaste voetbaldoelen. Beide soorten doelen worden geproduceerd in onze eigen fabriek in Almelo, maar verplaatsbare doelen hoeven op de locatie niet in de grond te worden gemonteerd, wat wel het geval is bij de vaste doelen. Verplaatsbare doelen komen als één geheel aan en op locatie. Bij deze doelen moet op locatie eventueel slechts het doelnet worden ingehangen of moeten transportwieltjes gemonteerd worden. Montage speelt daarom vooral een rol bij de vaste doelen, die een afmeting hebben van 7,32×2,44 meter. Bij deze doelen kan onderscheid gemaakt worden tussen P-doelen en WK-doelen.

Verschil P-doelen en WK-doelen

In totaal vind je op onze site zes verschillende soorten vaste 7,32×2,44 meter voetbaldoelen, waarvan 3 soorten P-doelen en 3 soorten WK-doelen. De P-doelen hebben een P-beugel achter de kruising van het doel en de WK-doelen zijn te herkennen aan de vierkante vorm van het doelnet, door het gebruik van spanpalen. Bij zowel P-doelen als WK-doelen heb je vervolgens de keuze uit de modellen Tottenham, Middlesbrough en Swansea. De verschillende modellen moeten allemaal op een net iets andere manier worden gemonteerd. Naast de vaste 7,32×2,44 meter voetbaldoelen kun je ook kiezen voor 5×2 meter wegdraaidoelen. Deze doelen worden aan de zijkant van het veld in de grond gemonteerd en zijn geschikt voor wedstrijden op half veld.

Voetbaldoel monteren: stappen

Het is belangrijk dat het voetbaldoel stevig in de grond en precies op het midden van de lijn gemonteerd wordt. Onze ervaren monteurs vervoeren het voetbaldoel eerst vanuit Almelo naar de door jouw gewenste locatie, waarna zij overgaan op de montage van het voetbaldoel. Hierbij doorlopen de monteurs verschillende stappen, afhankelijk van het soort doel dat gemonteerd moet worden:

Montage P-doelen Tottenham en Middlesbrough

Allereerst moet natuurlijk de positie van het voetbaldoel bepaald worden. Nadat dit is gebeurd, kunnen de twee grondpotten worden geplaatst. Het doel komt uiteindelijk in deze grondpotten te staan. Vervolgens moeten de palen en doellat aan elkaar worden gekoppeld. Nadat dit is gebeurd, kan de P-beugel gemonteerd worden. Na het plaatsen van de brackets van de opklapbare netbeugel kan het doel in de grond worden geplaatst. De monteurs ronden de montage af met het bevestigen van het doelnet en de netbeugel.

Montage WK-doelen Tottenham en Middlesbrough

Net als bij de P-doelen moeten bij de WK-doelen Tottenham en Middlesbrough ook eerst de grondpotten worden geplaatst en de palen en doellat aan elkaar worden gekoppeld. Hierna hoeft geen P-beugel geplaatst te worden, maar wordt de haak gemonteerd. Hierna worden dezelfde stappen als hierboven doorlopen met als toevoeging het plaatsen van spanpalen. De spanpalen trekken het doelnet strak en zorgen voor de vierkante vorm van het voetbaldoel. Deze spanpalen worden in de grond gemonteerd.

Montage P- en WK-doel Swansea

De montage van het Swansea-model vormt een combinatie van de twee montage-stappenplannen van hierboven. Ook hier worden grondpotten geplaatst en wordt het doel af geassembleerd. Bij het P-model wordt vervolgens een P-beugel gemonteerd. Hierna wordt het doel geplaatst en wordt het doelnet, de netbeugel en de netborging gemonteerd. De netborging vormt een afwijking ten opzichte van de modellen hierboven. De netborging zorgt ervoor dat het doelnet volledig in het doelprofiel kan worden opgesloten. Hierna worden bij het WK-model spanpalen aangebracht.

Voetbaldoel kopen?

Hopelijk ben je na het lezen van dit blog iets meer te weten gekomen over het montageproces bij onze vaste voetbaldoelen. Heb je hier nog vragen over of wil je weten welk voetbaldoel jij moet kopen? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. We helpen je graag verder! Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl.

https://skor.nl/