Kerts idee
Image default
Aanbiedingen

Kersstal van papier, een geweldig kerstidee

Wat is een kersstal?

Een kerststal is een voorstelling van de geboorte van Jezus. Een veelgebruikte opstelling is dat Jezus in zijn kribbe ligt met vader en moeder (Jozef en Maria) ernaast. De voorstelling is uit te breiden met een herder met schapen, een os, een ezel, etc. De drie wijzen uit het oosten worden ook vaak opgenomen, wel of niet met hun kamelen.

Hoewel de kerststal het meest door katholieke gezinnen wordt gebruikt is het inmiddels onder de hele bevolking populair. Onder de kerstboom wordt een klein kerststalletje ingericht.

Kerststal van papier

De donkere dagen voor kerst zijn uitermate geschikt om lekker te knutselen. Ter voorbereiding op de kerstdagen is het maken van een kerststalletje een leuke bezigheid.

Kerststalletjes zijn er in vele soorten en maten, van piepklein tot levensecht, van piepschuim tot hout. Welke materialen je wilt gebruiken hangt af van je eigen handigheid en de hoeveelheid gereedschap die je wilt gebruiken.

Op papierenbouwplaten.nl vindt je kerststalletjes uit diverse landen als bouwplaat van papier. Als gereedschap zijn slechts een liniaal en een mesje nodig. Uitsnijden, randjes omvouwen en lijmen en u heeft er een mooi kersstalletje bij.

Het maken van een papieren kerststalletje kost niet zoveel tijd, maar om ruim voor de kerst gereed te zijn is het leuk om een bouwplaat als Sinterklaascadeau te geven of te ontvangen. En als je toch op bovengenoemde website bent, kijk dan ook naar de papieren bouwplaten voor poppenhuizen en modelspoor. Niet duur en leuk als cadeau voor 5 december.

Van dezelfde uitgever zijn ook leuke, alternatieve kerstkaarten te koop, kijk hiervoor op kaarten-prenten.nl waar duizenden kaarten, prenten en posters te koop zijn.

Beide genoemde websites zijn van een stichting waarbij de inkomsten naar een goed doel gaan, namelijk het verbeteren van de leefomstandigheden van de Indianen in Noord-Amerika.

Gerelateerde artikelen

3 kenmerken van een perfect en motiverend kerstpakket

De beste kerstpakketten vind je tegenwoordig ook online

Bestel uw kerstpakketten met korting