Kerts idee
Image default
Rechten

De verschillende soorten kerstbomen in Rotterdam

De meeste mensen herkennen een kerstboom Rotterdam als het symbool van het eeuwige leven, terwijl anderen een ander perspectief hebben. Deze boom kan ook een positieve uitstraling, opgewektheid en optimisme vertegenwoordigen. Het is onze hoop in een saaie, zielloze en sombere winter. Een kerstboom is cruciaal onder christenen omdat het een familiebijeenkomst vertegenwoordigt. Het is een traditie geworden om deze boom samen met familieleden te versieren. Je kunt aangepaste decors gebruiken, zoals zilverdraad, klatergoud, kerstballen, lichten, bellen en nog veel meer. Bovendien zijn er verschillende boomsoorten op de markt. Welke zijn dat?

Kerstboom Rotterdam: zilverspar

Het eerste veel voorkomende type kerstboom Rotterdam is de zilver spar, waaronder Douglas, Canaan, Balsam, White, Noble, Grand en Fraser spar. Deze bomen hebben naalden aan hun twijgen. Daarnaast zijn hun kegels cilindrisch en staan deze rechtop. Sparren zijn een van de beste kerstbomen Rotterdam geworden omdat ze een heerlijke geur hebben. Bovendien zullen ze niet te veel naalden afstoten als ze uitdrogen. Terwijl Balsam de sterkste geur heeft, staat Fraser bekend om zijn sterke takken. Je kunt er ook meer ornamenten aan hangen!

Kerstboom Rotterdam: dennenboom

Het volgende bekende type kerstboom Rotterdam is de denneboom. Ze hebben unieke eigenschappen. Deze omvatten schilferige en dikke schors. Daarnaast kunnen ze in het wild tot 45 meter groot worden. Enkele aanbevolen opties zijn Virginia en Scotch. Het plaatsen van een den als kerstboom geeft veel voordelen, vooral de frisse geur. Terwijl witte dennen niet te veel naalden afstoten, hebben Schotse dennen stijve takken voor ornamenten. Van oorsprong is de kerstboom ook een dennenboom. Vroeger versierde Romeinen en Germanen deze boom, omdat deze boom werd gezien als een teken van de goddelijkheid van de boom. Dit kwam door zijn groene kleur. Er zijn verschillende soorten dennenbomen op de markt. Je kunt er dus een kiezen op basis van je persoonlijke behoeften.

Kerstboom Rotterdam: spar

Een andere populaire kerstboom Rotterdam is de spar. Terwijl veel mensen de Noorse spar als kerstboom zouden gebruiken, kiezen anderen voor de witte spar. De colorado blauwe spar staat ook bekend om zijn symmetrie en uniek blauw blad. In termen van naald behoud is de witte spar het beste voor het ophangen van ornamenten. Het goede nieuws is dat alle sparren een natuurlijke kerstboom vorm hebben en niet hoeven te worden geknipt. Aan de hand van de informatie in dit artikel zou je al wat meer moeten weten over de verschillende soorten kerstbomen. Welke kies jij?