Kerts idee

Wat doen rondom de kerst?

Vóór de kerstdagen komt de stress vaak om de hoek kijken. Wat ga je allemaal doen om deze dagen tijdens het samenzijn lekker door te komen? Misschien ben je helemaal niet van het dichten, maar je kan elkaar eens verrassen met een kerst gedicht. Op Rijm Gedichten staan veel originele gedichten, dus kant en klaar. Daarvan kan je natuurlijk wat woorden of zinnen aanpassen zodat je echt een unieke kerstgedachte kan overbrengen.

Wanneer is het kerst?

Ieder jaar is kerstmis op dezelfde datums: 25 en 26 december. De avond ervoor, 24 december is het traditioneel kerstavond. Voor veel Nederlanders, gelovig en ongelovig, het begin van een paar dagen veel eten en drinken. We werken ons vol met kerstkransjes, kerstgebak, luxe ontbijt, lunch en sommige zijn zelfs uren in de keuken te vinden om een kerstdiner op tafel te kunnen presenteren. 3 dagen lang eten en drinken is voor sommige niet eens genoeg, en zo wordt ‘3e kerstdag’ aangegrepen om nog eens met vrienden en kennissen af te kicken.

Na de kerst: zorgverzekering vergelijken

Alhoewel je al vanaf 12 november kan overstappen van zorgverzekering, zijn wij als mens toch ook echt wel een beetje laks met ruim op tijd dingen regelen. De trend is dan ook dat voor na de kerstdagen met moment van zorgverzekeringen vergelijken aanbreekt voor de Nederlanders. ‘Nog even snel kijken of er wat valt te besparen’ op de kosten voor het aankomende jaar. En die kans is groot dat dat kan want:

  1. De zorgpremie stijgt jaar op jaar
  2. Verschillen in premie tussen verzekeraars worden steeds groter
  3. Zorgbehoefte verandert, dus je zorgverzekering anders inrichten is verstandig

Wat nog meer na kerst?

Het einde van het jaar komt nu wel heel dichtbij, hier nog een top 5 lijstje wat we in Nederland graag doen:

  • De kerstcadeaus keuren, blij of teleurgesteld?
  • De top 2000 kijken en luisteren
  • Vuurwerk uitzoeken en bestellen
  • Oliebollen bakken op oudjaarsdag
  • Staatslot kopen voor de oudejaarstrekking

Tips voor een origineel kerstcadeau!

We kunnen er maar niet vroeg genoeg mee beginnen: alle kerstvoorbereidingen. Veel mensen kijken het hele jaar weer uit naar de feestdagen. Dé periode waarin gezelligheid en saamhorigheid centraal staan. We brengen deze dagen door met familie, vrienden en geliefden, waarbij we elkaar overladen met leuke cadeautjes. Toch blijft het elk jaar weer een uitdaging om een leuk cadeau te vinden. Daarom geven we je graag een aantal tips, zodat je vast wat inspiratie kan opdoen en met een origineel kerstcadeau aan kan komen bij je familie!

 

Fotoboek

Steeds meer mensen ontdekken dat het maken van een fotoboek een super leuk en origineel kerstcadeau is. Het laat zien dat je veel aandacht en tijd erin hebt gestoken, wat de ontvanger alleen maar kan waarderen. Een mooi fotoboek dat gevuld is met herinneringen, quotes en leuke tekeningetjes, zal zeker in de smaak vallen bij je familie. Het is een persoonlijk cadeautje waar ze jaren later nog steeds op terug kunnen kijken. Een fotoboek kun je heel makkelijk zelf online maken en laten bedrukken. Als je erg creatief bent is het ook leuk om een fotoboek zelf in elkaar te knutselen. Hier zal wel iets meer tijd in gaan zitten, dus houd er rekening mee dat je op tijd begint.

 

Speelgoed

Kinderen in de familie maak je altijd blij met speelgoed. Wat voor soort speelgoed geschikt is, is afhankelijk van de leeftijd en de interesses van de kids. Jonge kinderen maar je altijd blij met Little Dutch speelgoed, zoals een speelgoedkeukentje of houten autootjes. Als kinderen wat ouder zijn kun je ze een leuk spel geven of spelletjes voor de Playstation. Vraag voor de zekerheid bij de ouders wel na wat ze allemaal al hebben, zo voorkom je dat ze dingen dubbel hebben. Weet je echt niet wat voor speelgoed ze leuk vinden? Kies dan voor een cadeaubon voor een speelgoedwinkel. Zo kunnen de kinderen zelf leuk speelgoed uitkiezen. 

 

Accessoires voor in huis

Wat ook altijd leuk is om te geven, zijn accessoires voor in huis. Dit kan van alles zijn! Denk bijvoorbeeld aan leuke kussentjes voor op de bank, kaarsen, plantjes of een mooi plaid. Verder kun je ook voor in de keuken leuke spulletjes geven. Zeker rond de feestdagen zal er veel gebruik gemaakt worden van de keuken. Probeer hier op in te spelen door keukengerei cadeau te doen, mooie receptenboeken of bijvoorbeeld een schort met een leuke tekst.