Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Spanje, een mooi Europees land voor wandelvakanties

Spanje heeft een diverse natuur wat het erg geschikt maakt om een wandelvakantie te houden. In het land heb je niet alleen de mooie kust maar daarnaast ook bergen, bossen en zelfs eilanden. Deze afwisseling van het landschap zorgt voor een diversiteit aan routes, wat dit Europese land aantrekkelijk maakt om een wandelvakantie te houden.

Wandelen in de adembenemende bergen

Een aantrekkelijk gebied in Spanje om een wandelvakantie te houden, zijn de Pyreneeën. Deze staan bekend om de prachtige hoge bergen en de mooie natuur. Om echt een duidelijk beeld te krijgen van de Pyreneeën is het mogelijk om onder begeleiding van een gids rond te trekken. Hierdoor is het ook mogelijk om op paden te lopen in een onbetreden gebied. Dit gaat op een rustig tempo, waardoor het voor iedereen goed bij te houden is.

Wandelen in de meest duurzame regio van Spanje

Dit gebied is niet heel erg bekend onder reizigers, maar toch zeker de moeite waard. Het gebergte, Sierra Espuña in Murcia, heeft een grote diversiteit aan landschappen met verschillende planten en dieren. Door dat het landschap zo divers is, kan je het ene moment door de naaldbossen wandelen en vervolgens weer langs enorm hoge rotswanden. Daarnaast vind je hier ook de ‘Badlands’ van Barrancos de Gebas, hier kom je prachtige amandelbomen tegen en kan je genieten van de lentebloesems.

Gerelateerde artikelen

Eten in Spanje

Laat je entertainen door showbizznieuws

De ontwikkeling van de trampoline