Kerts idee

Klinkers: zo worden ze gemaakt

Klinkers zijn niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Ze zijn echt overal, ze worden gemaakt in verschillende vormen en maten en ze worden in allerlei patronen gelegd. Wij Nederlanders zijn echt fans van klinkers, we gebruiken ze overal voor. Gebakken klinkers worden dan ook al eeuwenlang gelegd en gebakken in Nederland. Het basis bestandsdeel van gebakken klinkers is klei, iets waar wij er in ons land genoeg van hebben. In dit artikel vertel ik je meer over hoe gebakken klinkers gemaakt worden.

Klei is het hoofdbestandsdeel van klinkers, dat wordt gewonnen worden uit klei- en leemgronden in de omgeving van rivieren. Als het klei eenmaal gewonnen is, dan worden er een aantal dingen aan toe gevoegd. Bijvoorbeeld kalk, ijzeroxide en mangaan. Met behulp van deze stoffen wordt de gewenste kleur gecreëerd. Er wordt ook gemalen lava gruis aan het mengsel toegevoegd, hierdoor is de klinker in de juiste vorm te krijgen. Daarna wordt dit mengsel goed door elkaar geroerd en dan gaat het een paar maanden rijpen.

Als het mengsel van klei klaar is om gevormd te worden tot klinkers, dan zijn er drie manieren waarop dat kan gebeuren. Je kan dit met de hand doen, maar tegenwoordig gebeurt dat niet zo veel meer. Gebruikelijker is het om een mal te gebruiken voor de vorming van de klinkers. Handvormstenen hebben een onregelmatig oppervlakte, waardoor ze er wel authentiek uitzien. Klinkers uit de mal heten vormbakstenen, deze zijn dus volledig machinaal gemaakt. Zo heeft elke vormbaksteen hetzelfde formaat en hebben ze ook een glad en strak oppervlakte. Tegenwoordig vind je ook klinkers die met de strengpers zijn gemaakt.

Wanneer alle klinkers dan gevormd zijn, zijn ze nog veel te nat. Daarom gaan ze vervolgens eerst een aantal dagen de droogkamers in en daarna worden ze gebakken in de oven. Elke soort klei heeft zijn eigen ideale baktemperatuur, variërend tussen de 1000 en 1200 graden.

Klinkers zijn al eeuwenoud en hebben ook nog een hele toekomst voor de boeg. Ben jij geïnspireerd geraakt om ook gebakken klinkers kopen? Neem dan eens een kijkje op de webshop van Bricks and Stones, daar vind je een uitgebreid assortiment.

https://www.bricksandstones.nl/

Zelf een steentje bijdragen

Woon jij al een tijdje in hetzelfde huis en ben je helemaal gesetteld? Of ben je net verhuisd? Of woon je misschien al wel (bijna) je hele leven in hetzelfde huis? Of je nu jong of oud bent, een starter of een gepensioneerde, je huis is je uitvalsbasis. Je kan er op vertrouwen, het is er altijd voor je en het bewaart al je geheimen. Om de volgende generaties ook een thuis te geven, moeten wij er met zijn allen voor zorgen dat dat kan. Hoe doe je dat dan? Door alles zo milieuvriendelijk te doen: reizen met de trein in plaats van het vliegtuig, afval scheiden, je huis klimaat neutraal maken en ga zo maar verder. Als we dit allemaal doen, dan creëren we een mooie, zorgeloze toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Meer met de trein reizen en afval scheiden zijn dingen die geen uitleg nodig hebben. Hoe je je huis klimaat neutraal maakt, vraagt wel om een uitleg. In dit artikel leg ik uit hoe je zelf je huis zo milieuvriendelijk maakt.

 

Begin met je dak. Je dak is de ideale plaats om zonnepanelen op te leggen. Door (gesubsidieerde!) zonnepanelen op je dak te leggen voorzie je je huis van stroom die opgewekt is met zonnekracht. Zo hoeft er veel minder fossiele brandstof gebruikt te worden, wat goed is voor het milieu. Als zonnepanelen een te grote investering leehnavasor zijn, dan kan je altijd nog kiezen voor een groen dak. Door je dak te laten begroeien met sedum is je huis beter geïsoleerd en heb je minder stookkosten.

Als we het toch over isolatie hebben, dan kan je ook gelijk de ramen in je huis aanpakken. Immers, hoe beter je huis geïsoleerd, hoe beter voor het milieu. Een effectieve manier om je huis te isoleren, is door kozijnen op maat bestellen. Door goed passende raamkozijnen kopen, weet je zeker dat er geen kieren zijn en zo is je huis goed geïsoleerd.

https://directeenkozijn.nl/

Leren freerunnen

Het is bijna zomervakantie en dat betekent een groot ding: je hebt weer tijd om nieuwe hobby’s en vaardigheden te leren. In de zomervakantie is het de tijd om dit te doen, omdat het lekker weer is buiten en je hebt geen verantwoordelijkheden zoals werk of school. Als je veel spellen speelt, merk je misschien dat in bijna elk spel het poppetje heel goed kan klimmen en kan freerunnen, hoe we dat noemen. Freerunnen is een sport waarbij je met zoveel mogelijk sprongen over obstakels heen komt, en in extreme gevallen wordt dit gebruikt om over daken te springen en daken te beklimmen. Freerunning is een goede sport om over angst van hoogtes te komen, om meer balans te krijgen en meer adrenaline te krijgen. Maar waar moet je nou eigenlijk beginnen? Je kan natuurlijk proberen gelijk van je bed af te springen en precies te landen of over een balustrade of trapleuning te klimmen, maar er is een grote kans dat je je blesseert met de onjuiste opwarming en training.

Het eerste wat je moet leren als je wilt freerunnen is hoe je veilig kunt vallen. Vallen wordt niet echt gebruikt in de freerun wereld, want er wordt een speciale koprol gebruikt om er voor te zorgen dat je niet valt. Dit vangt je val op en zorgt er voor dat je niet je knieen breekt. Hoe je deze rol doet,heeft wat oefening nodig. Zo moet je niet recht op je hoofd rollen, maar je hoofd naar de zijkant duwen en via je schouder rollen. Zo voor kom je schade aan je rug en nek.

Het tweede wat je moet leren is hoe je precies springt. Bij het freerunnen zie je vaak dat mensen van object naar object springt. Als je niet weet hoe je precies springt, kan je jezelf verwonden. Precies springen kan je oefenen op de grond, door bijvoorbeeld een lijn te trekken en dan aan de andere kant van de lijn te staan, om vervolgens perfect op de lijn te springen zonder dat je je balans verliest. Hierna kan je alles proberen wat je wilt!

 

http://lamiwood.nl

Kappers

Iedereen brengt wel eens een bezoekje aan de kapper. De meeste mensen gaan naar de kapper om hun haar in model te laten knippen of de dode puntjes er na een tijdje weer eens af te laten knippen. Een bezoek aan de kapper is één van de vele manieren om een kapsel goed te verzorgen. Een andere reden om een bezoek te brengen aan de kapper is om het te laten verven, krullen in je haar te krijgen, het te laten föhnen, extensions te laten plaatsen en om het in te laten vlechten. Kappers kunnen alles met haar. Zo is er een kapsalon in Delft waar ze al deze dingen doen.

 

Kappers hebben verschillende hulpmiddelen die ze gebruiken tijdens het knippen. Een schaar en een kam zijn natuurlijk wel duidelijk, maar om een kapsel goed te kunnen verzorgen zijn er verschillende producten nodig. Denk aan shampoo, crèmespoeling, krulspelden, tondeuse, een föhn en een krul- of stijltang. In een kapsalon is er vaak een balie, wastafels, een wachtruimte, spiegels en een kassa aanwezig. Daarnaast zijn er veel verzorgingsproducten te vinden in een kapperszaak. 

 

Om kapper te worden heb je een opleiding nodig, de kappersopleiding. Deze opleiding is overal in het land te volgen. De kappersopleiding duurt twee jaar. Vervolgens kan je een vervolgopleiding doen tot allround kapper, deze opleiding duurt twee jaar. Er zijn verschillende soorten kappers te vinden. Zo heb je de barbier, deze kapper is een herenkapper. Een barbier verzorgt niet alleen het kapsel, maar verzorgt ook de baard en de snor. Deze kappers zijn vaak wat prijziger. Daarnaast heb je een thuiskapper. De naam zegt het al, deze kapper knipt de klanten bij hun thuis. Veel mensen vinden dit vaak handig. Er bestaat ook een kinderkapper en deze kapper knipt alleen kinderen. Er zijn verschillende soorten kapsalons door het hele land. Zo zijn er kappers in Delft, kappers in Amsterdam en kappers in Breda.

 

https://www.onekappers.nl

Tanden bleken: feiten en fabels

Heb jij wel eens gedacht aan het laten bleken van jouw tanden, maar heb je die gedachte verstoten omdat je bang was dat het veel schade aan jouw tanden zou aanbrengen? Dan kun je die angst overboord gooien, want relatief gezien is de schade van het bleken nihil. De tanden bleken ervaringen en onderzoeken hebben uitgewezen dat het bleken vooral tijdelijk de tanden ietwat aan kunnen tasten, maar binnen vierentwintig uur hersteld zijn. Lees snel verder voor de uitgebreide uitleg over de eventuele schade van tanden bleken.

Vaak wordt gedacht dat het Tanden witter maken zorgt voor verzwakking van het glazuur. De behandelstoffen zouden de hardheid aantasten, wat tanden bleken gevaarlijk maakt. Echter, niets is minder waar. Bij Witgebit Nederland wordt namelijk gebruik gemaakt van kokosolie en zonnebloemolie. Deze behandeling van de tand neemt weg dat de hardheid aangetast wordt van het glazuur, wat eventueel anders voor zou kunnen komen als er gebruik gemaakt werd van zuur. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het drinken van Cola. Dit zou bovendien de calcium/fosfaatverhouding uit balans moeten brengen, wat gelijk zou staan aan het behandelen van de tanden gedurende zes uur. Witgebit Nederland doet dit slechts drie uur, waardoor ook hier de schade nihil is. Eén van de redenen waardoor wél gedacht mag worden dat tanden bleken slecht is voor de tand, is dat het tanden bleken irritaties kan veroorzaken in de mond. Dit heeft er dan mee te maken dat er een allergische reactie kan ontstaan. Echter, hier kan Witgebit Nederland niet verantwoordelijk voor genomen worden.

Zie jij de voordelen in van tanden bleken en heeft deze uitleg het tegendeel van jouw eerdere gedachten bewezen? Maak dan een afspraak bij Witgebit Nederland of neem contact op over de mogelijkheden en eventuele aanbiedingen die nu lopen!

https://witgebitnederland.nl/

Een dagje steurvissen bij ‘De Kool”

Na dagen binnen gezeten te hebben, is het weer eens tijd voor een dagje vissen. Daarbij hebben de kinderen ook behoefte en zin om weer eens een dagje met pappa op te trekken, dus dat kunnen we goed combineren. De jongens zijn dan ook al vroeg ingelijfd in de hobby en staan hun mannetje al aardig. Het doelwit wordt de commerciële visvijver ‘De Kool’. 

Op dit complex zijn verschillende visvijvers aangelegd, waar elk eigen vissoorten in zijn uitgezet. Wel willen we grote sterke vissen vangen, want het zijn natuurlijk grote sterke jongens… De steur-, meerval- en karperput is dan de beste keuze. Ook hier is geregeld actie te verwachten, wat ook wel noodzakelijk is om het voor de jonge vissers aantrekkelijk te houden. Om 7:30u rijden we het terrein op en blijken de eerste te zijn. Er zijn meerdere regenbuien te verwachten, wat mogelijk de oorzaak is van de beperkte animo. Voor ons geen probleem, want met een shelter kan je nog steeds goed vissen. De jongens vinden dit ook niet erg. Snel de spullen uitladen en een stek uitzoeken. Helaas kiezen de jongens de stek het verst van de auto, dus dat wordt slepen. Daarna snel de shelter op en de hengels klaarmaken. Een klein half uur later liggen de eerste karperhengel en kleinere stevige spinhengel op de steunen, of eigenlijk steurhengels. Met kaas en zure haring aan de haak hopen we snel de steur te verleiden tot eten. 

Na vijf minuten lijken we last te krijgen van vliegen, want het blijft maar zoemen. Al snel krijgt de kleinste man door dat de pieper niet aanstaat en de karpermolen als een dolle ronddraait. Snel aanslaan en het gevecht met een sterke steur kan starten. Vol energie wil de oudste (8 jaar) de eerste vis vangen. Snel de hengel over geven en kijken hoe het vergaat. Eigenlijk zonder al teveel moeite lukt het hem om de steur professional af te drillen. Nog geen 5 minuten later ligt de eerste steur van ongeveer 1 meter in de ondiepte. Snel de staart vastpakken en onthaken. Daarna snel een foto met de trotse man en dan mag deze weer zwemmen. Gedurende de dag komen verschillende kleinere en grotere steuren op de kant, wat het een geslaagde dag maakt. Na verschillende vissen en lege telefoonbatterijen is het na 6 uur dan toch tijd om naar huis te gaan. Daarmee was het een prima dagbesteding en moment om weer eens goed te “bonden” met je jonge (vis)maten.

https://www.sportvisgigant.nl/

De schoenen van Shoelia

Bij Shoelia kunt u terecht voor kleurrijke en aparte herenschoenen. Ook voor speciale gelegenheden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een uitgebreid aanbod aan trouwschoenen!

Shoelia: de winkel

Shoelia is gevestigd in Veenendaal in de provincie Utrecht. Wij bestaan sinds 2013 en zijn sindsdien uitgegroeid tot een grote naam binnen de schoenenmarkt. Dit is ons gelukt door trouw te blijven aan onze kwaliteit. Al onze schoenen worden nog steeds met de hand gemaakt en zijn van hoge kwaliteit. Bij ons krijgt u alleen het beste van het beste! Wij zijn een echt familiebedrijf en hebben grote liefde voor het schoenenvak. Wij zijn dan ook begonnen met onze winkel nadat wij merkten dat er geen schoenenwinkel was die de schoenen maakte waar wij juist zo van houden, namelijk kleurrijke en bijzondere schoenen. Er waren nog veel meer mensen die op zoek waren naar schoenen met een bijzondere print, uitvoering of kleur, kwamen wij achter en zodoende startten wij dit avontuur.

Uw eigen schoenen ontwerpen

Naast ons maandelijks wisselende assortiment schoenen, hebben wij ook nog schoenen die u zelf helemaal kunt ontwerpen. Wij snappen dat u misschien op zoek bent naar echt unieke schoenen. In dat geval kunt u zelf aan de slag met het ontwerp. U kunt in dat geval zelf uw model, materiaal, kleur en type zool kiezen. Daarnaast kunt u de schoenen personaliseren door initialen of een belangrijke datum in de schoenen te zetten. Wilt u bijvoorbeeld aparte trouwschoenen, dan is het leuk om uw trouwdatum erin te laten zetten. Het is zelfs mogelijk om schoenen te laten maken geheel in de huisstijl van uw bedrijf! Zo maakt u op een grappige en super originele manier reclame voor uw bedrijf!

Service en kwaliteit

In de toekomst hopen wij Shoelia nog verder uit te kunnen breiden. Voor nu houden wij vooral vast aan ons unieke concept en de uitstekende uitvoering hiervan. Onze persoonlijke service en hoge kwaliteit is bij ons het meest belangrijk. Onze kernwaarden zijn dan ook handgemaakte kwaliteitsschoenen met een bijzondere print en een persoonlijke aanpak en goede service.

Het belang van apps in coronatijd

In deze tijd gaat het wat anders dan in de jaren hiervoor. Ons leven is drastisch verandert door de uitbraak van het COVID 19 virus over de hele wereld. We moeten ineens zoveel mogelijk thuis blijven, mogen niet meer sporten op de sportclub, uit eten in het restaurant of uit gaan in de club. Daarnaast mogen we niet meer naar de verzorgingshuizen om opa’s en oma’s te zien en moet er van alle mensen die niet in het huis wonen, anderhalve meter afstand gehouden worden, ook als je directe familie bent. In deze tijd zijn dus ook andere dingen belangrijk in het leven. Waar we eerst heel veel tijd buitenshuis doorbrachten en veel mensen bezochten, kan dat nu niet meer. Voor alles moet een virtuele oplossing bedacht worden. Voor het elkaar zien is er natuurlijk het videobellen. Voor het bestellen van spullen zijn er de internetgiganten. Voor de beweging zijn er de internettrainers. Kortom, voor alles is inmiddels een app.

Zelfs de oplossing om uit deze quarantaine te komen, is misschien wel een app. Met een app wordt contactonderzoek een stuk makkelijker gemaakt. Doordat mobieltjes die langs elkaar komen een signaal naar elkaar sturen wanneer er een ziektegeval wordt vastgesteld, is iedereen meteen van het gevaar op de hoogte en is de kans op verspreiding een stuk minder groot.

Het zijn dus goede tijden om app ontwikkelaar te zijn. Veel bedrijven willen een app laten maken voor hun toepassing, zodat ze de kans dat ze deze zware tijd voor de economie overleven een stuk groter wordt. Zo kunnen ze actueel blijven en kan de klant hen op een eenvoudige manier blijven vinden. Dan kan zelfs van deze enorm lastige tijd nog het allerbeste gemaakt worden en kunnen de kansen die bij deze ongekend zware tijd horen ten volste benut worden.

https://www.edit4u.nl/

Verf leren objecten

Leer is duurzaam zolang het goed onderhouden blijft. Leer gaat tientallen jaren mee. Neem bijvoorbeeld een leren jas. De jas  kan jaren mee gaan vanwege het leer, en bij goed onderhoud nog langer. Het onderhouden van het leer is een makkelijke taak, maar het moet wel zorgvuldig uitgevoerd worden. Je leren schoenen kan je bijvoorbeeld gemakkelijk onderhouden door middel van angelus verf. Angelus verf is een van de beste leerverven.

Het verven van leren objecten kan het leven van leren objecten verlengen. Angelus verf is een leersoort die gebruikt wordt voor vele leren objecten. Angelus maakt twee soorten leerverven. Een voor suède leer en een soort voor normale leer oppervlakten. Beide verven worden gebruikt voor verschillende soorten leer. Het is dus belangrijk om te weten wat voor soort leer je gaat behandelen. Je leren schoenen hebben andere verf nodig dan je suède leren schoenen. Verkeerde verf kan de schoenen goed beschadigen en dat wil je natuurlijk niet.

Angelus verf staat bekend om de flexibiliteit. De verf is perfect voor het verven van objecten zoals leren jassen, leren schoenen en leren tassen. De verf is gemaakt op basis van acryl. Dit is een duurzame stof die voor een lange tijd meegaat. Andere leerverven hebben een mindere goede hechting. Bij het verven van het leer moet je erg nauwkeurig te werk gaan. Je wilt dat de schoen er mooi uitziet. Angelus verf geeft een erg mooie afwerking.

Waar je nog meer op moet letten is dat suède leer een andere behandeling nodig heeft dan normaal leer. Suede verf is een verf dat namelijk erg kleurvast is. De verf kan dus gemakkelijk gebruikt worden op suède objecten.

Geef je schoenen een nieuw leven door ze te verven met leerverf of suede leerverf. Het verven van je schoenen laat de schoenen gloednieuw lijken. En wie wilt dat niet?

 

 

 

https://www.leerverfshop.nl/

Scriptie nakijken door scriptiebureau – beter dan mijn schoolbegeleider?

Misschien heb je het al wel eens online voorbij zien komen: externe scriptiecorrectiebureaus. Je kunt tegenwoordig je scriptie, of een deel van je scriptie, laten nakijken door een scriptiecorrector van een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Wij vroegen ons af of scriptie nakijken echt gedaan kan worden door zo’n bureau en wat de voordelen ervan zijn. Is het echt beter dan de feedback die je al krijgt van je schoolbegeleider?

 

Hoe het werkt

We typten simpelweg ‘scriptie nakijken’ in op Google en er kwamen meteen verschillende opties naar boven. We hebben de verschillende aanbieders bekeken en kwamen tot de conclusie dat Scriptium de beste kwaliteit-/prijsverhouding biedt. Op de website is veel informatie te vinden over het scriptiebegeleiding en hoe dat in zijn werk gaat. We hebben het even voor je samengevat. Je begint dus met het insturen van je scriptietekst. Je kiest dan ook zelf welke combinatie van diensten en nakijktermijn je wil hebben. Scriptium biedt verschillende opties, dus je kunt precies kiezen wat bij jou en jouw scriptieproces past. Lees later meer over de opties. Nadat je jouw tekst hebt ingestuurd, krijg je een bevestigingsmail en betaal je via een online betalingsmogelijkheid zoals iDEAL. Makkelijk toch! Je krijgt je nagekeken scriptie vervolgens netjes binnen de gekozen nakijktermijn terug.

 

Wat ze te bieden hebben: taal & structuur

Het begint dus bij het kiezen van welke diensten je wil. In de basis biedt Scriptium een correctie op taal & structuur. Deze twee neem je altijd samen, omdat ze elkaar mooi aanvullen en voor een complete taalcorrectie zorgen. Het taaldeel van de correctie richt zich op grammatica, woordkeuze, professionaliteit, toon, stijl en natuurlijk taal in het algemeen. Het structuurdeel gaat over zinsbouw, informatiestructuur, verwijswoorden en duidelijk schrijven. Zeker dat laatste is ongelofelijk belangrijk voor een academische tekst. Eigenlijk bekijken ze dus of het Nederlands in je scriptie van hoog genoeg niveau is. Alle wijzigingen die door de corrector in je scriptie worden aangebracht, worden gemarkeerd met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’. Je kunt dan dus na de correctie precies zien wat ze gemarkeerd hebben en zelf beslissen of je de suggesties wil doorvoeren of niet.

 

Wat ze te bieden hebben: inhoud

Een van de hoofdredenen om voor Scriptium te kiezen is de mogelijkheid om inhoudscontrole te kiezen. Geen enkel ander scriptiecorrectiebureau biedt een dergelijke controle. Je kunt de controle op inhoud kiezen in combinatie met de taal- & structuurcontrole, of alleen op zichzelf. Bij een inhoudscontrole voorziet een gespecialiseerde scriptiecorrector jouw tekst van gerichte, diepgaande, inhoudelijke feedback. Je krijgt dus middels opmerkingen in de kantlijn van het documentfeedback op de scriptie. Deze feedback was tot onze verbazing vele malen bruikbaarder en specifieker dan de feedback die we gehad hebben van onze schoolbegeleider. En dat brengt ont tot het grootste voordeel van allemaal: Scriptium is vele malen waardevoller, effectiever, doelgerichter en bruikbaarder dan je schoolbegeleider. Dat is op zich ook niet gek. Je schoolbegeleider moet je begeleiden richting het juiste antwoord, Scriptium kan veel gerichter vertellen waar dat juiste antwoord te vinden is.

 

 

http://www.scriptium.nl/