Kerts idee

5 tips bij rietbedekking

Een nieuwbouwwoning is vaak voorzien van een pannendak. Toch zijn er zeker mogelijkheden om dit dak te transformeren voor ieder die al jaar en dag droomt te wonen onder een goudgele, rieten kap. Rietdaken ogen mooi wanneer het net hard heeft geregend en de zon er volop op schijnt! Over het algemeen maakt het verder ook niet uit in wat voor soort nieuwbouwwoning woont. Echter, de rietdekkers van rietdekkersbedrijf Van den Bergh Rietdekkers leggen uit aan welke eisen het dak minstens moet voldoen om langdurig te kunnen genieten van de metamorfose.

1. Voldoende licht en lucht

Een rietdak wordt regelmatig natgeregend, met name in het kikkerlandje waarin wij wonen. Om die reden is het van belang dat de rietenkap ook weer snel kan drogen door het water op de juiste manier af te voeren. Zonlicht en wind kunnen daar aanzienlijk aan bijdragen, waardoor de ligging van het huis van invloed is op de mogelijkheden in het leggen van een rietendak.

2. Geschikte dakconstructie

Verder is een essentieel dat er voor de dakconstructie dampdichte folie gebruikt wordt. Deze preventieve maatregel zorgt ervoor dat het riet niet aangetast wordt door bouwvocht.

3. Juiste hellingshoek

Naast voldoende licht en lucht moet het dak steil aflopen, waarbij er een voorkeur is voor een hoek van 45 graden of steiler. Op die manier kan het water namelijk eenvoudig en snel afgevoerd worden door het dak en neemt de kans op schade aan het dak af.

4. Onderhoud is key

Hoewel het voor de hand ligt, is het belangrijk om te benoemen: een rietdak moet grondig en regelmatig onderhouden worden. Een Onderhouden rieten dak verlengt namelijk de levensduur van het dak.

5. Situering van de schoorsteen

Tot slot kan de schoorsteen het proces van rietleggen beïnvloeden, omdat er vermeden moet worden dat deze dicht tegen de dakrand of -hoek gesitueerd is. Dit heeft er namelijk mee te maken dat het technisch lastig wordt met de rieten dakbedekking.

https://www.rietwerk.nl/

Dakreiniging door professionele dakdekkers

Jaarlijks doorstaat het dak allerlei weersomstandigheden. Waar het in de zomer te maken krijgt met hoge temperaturen, zal het in de herfst blootgesteld worden aan regen en windstoten. In de winter daartegen dalen de temperaturen en zal het dak bedekt worden door een pak ijs of sneeuw en in de lente komen er weer regenbuien en windstoten aan. Het is dan ook niet gek dat het dak eens in de zoveel tijd geïnspecteerd moet worden op scheuren, verplaatste dakpannen of mossengroei. Hierdoor kan namelijk onder andere daklekkage ontstaan, wat een flinke schade aan het huis met zich mee kan brengen. Zou u graag een gratis dakinspectie willen of denkt u dat het tijd is voor een algehele dakreiniging? Dan bent u bij Dakbeheer Hermans aan het juiste adres!

Laat het dak reinigen

Een dakreiniging is essentieel als u het dak lang mee wil laten gaan. Door de diverse weersomstandigheden en vogels die op het dak komen zitten, zal het dak met verloop van tijd vervuild raken. Mossen kunnen op het dak gaan groeien en ook algen vinden het dak een goede plek om te gaan zitten. Op die manier raakt het dak bevuild, waardoor het hoog tijd wordt om het dak te laten reinigen. De Dakdekkers van Dakbeheer Hermans kennen gelukkig de kneepjes van het vak en weten daardoor precies hoe deze dakreiniging uitgevoerd moet worden. Zo wordt het dak in een handomdraai schoongemaakt en kunt u genieten van een stralend dak in de lente, zomer, herfst én winter.

Interesse in dakdiensten van Dakbeheer Hermans?

Klinkt deze dakreiniging precies als dat waar je naar op zoek bent of kampt u momenteel met de gevolgen van daklekkage? Voor iedere dakdienst kunt u terecht bij Dakbeheer Hermans! Aarzel dus niet om contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken met de professionele dakdekker nieuwegein.

http://economy.nl

Laat je entertainen door showbizznieuws

Momenteel kunnen we weinig activiteiten buitens huis ondernemen. Desondanks is er genoeg te doen om jezelf te vermaken in deze bijzondere tijden, waaronder het lezen van de krant. Nieuwssites staan namelijk vol met allerlei verhalen van bekende Nederlanders die zich uiten over de coronacrisis, anderen proberen te helpen door kleine concerten te geven die via een livestream te volgen zijn of nieuwe nummers uitbrengen nu ze tijd hebben om te schrijven. De journalisten van showbizzsite Showbizz24 zitten daarom ook niet stil en zorgen ervoor dat alle gossip vanuit de showbizzwereld door jou gelezen kan worden in de vorm van aantrekkelijke artikelen. Ben jij al klaar voor een flinke portie roddelnieuws?

Showbizz24 is een nieuwssite, waar jij dagelijks actualiteiten kunt lezen over je favoriete bekende Nederlanders. Hoe gaan zij om met het thuiswerken en hebben zij nog tips voor jou om deze bijzondere tijd door te komen? Als ware muziekfanaat ben jij graag op de hoogte van alles wat er in de muziekindustrie gebeurt, waardoor jij deze nieuwsberichten niet mag missen! De journalisten van Showbizz24 doen er dan ook alles aan om jou te entertainen met bijzondere geruchten, gave verhalen en verbazingwekkende livestreams van artiesten. Ook over de royalty’s uit binnen- en buitenland kun jij op deze website lezen, zoals over Queen Elizabeth, koning Willem-Alexander en het Belgische koningshuis.

Ben jij altijd wel in voor geruchten over je favoriete artiesten, de geliefde prinsessen of bekende acteurs? Dan ben je bij Showbizz24 helemaal aan het juiste adres! Lees deze online krant wanneer je maar wil en waar je ook bent en wees op de hoogte van het laatste nieuws over de wereld van glitter en glamour. Pak er een lekker kopje thee bij, komt tot rust op de bank en lees over de actuele stand van zaken in de showbizzwereld!

https://www.showbizz24.nl/

Klinkers: zo worden ze gemaakt

Klinkers zijn niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Ze zijn echt overal, ze worden gemaakt in verschillende vormen en maten en ze worden in allerlei patronen gelegd. Wij Nederlanders zijn echt fans van klinkers, we gebruiken ze overal voor. Gebakken klinkers worden dan ook al eeuwenlang gelegd en gebakken in Nederland. Het basis bestandsdeel van gebakken klinkers is klei, iets waar wij er in ons land genoeg van hebben. In dit artikel vertel ik je meer over hoe gebakken klinkers gemaakt worden.

Klei is het hoofdbestandsdeel van klinkers, dat wordt gewonnen worden uit klei- en leemgronden in de omgeving van rivieren. Als het klei eenmaal gewonnen is, dan worden er een aantal dingen aan toe gevoegd. Bijvoorbeeld kalk, ijzeroxide en mangaan. Met behulp van deze stoffen wordt de gewenste kleur gecreëerd. Er wordt ook gemalen lava gruis aan het mengsel toegevoegd, hierdoor is de klinker in de juiste vorm te krijgen. Daarna wordt dit mengsel goed door elkaar geroerd en dan gaat het een paar maanden rijpen.

Als het mengsel van klei klaar is om gevormd te worden tot klinkers, dan zijn er drie manieren waarop dat kan gebeuren. Je kan dit met de hand doen, maar tegenwoordig gebeurt dat niet zo veel meer. Gebruikelijker is het om een mal te gebruiken voor de vorming van de klinkers. Handvormstenen hebben een onregelmatig oppervlakte, waardoor ze er wel authentiek uitzien. Klinkers uit de mal heten vormbakstenen, deze zijn dus volledig machinaal gemaakt. Zo heeft elke vormbaksteen hetzelfde formaat en hebben ze ook een glad en strak oppervlakte. Tegenwoordig vind je ook klinkers die met de strengpers zijn gemaakt.

Wanneer alle klinkers dan gevormd zijn, zijn ze nog veel te nat. Daarom gaan ze vervolgens eerst een aantal dagen de droogkamers in en daarna worden ze gebakken in de oven. Elke soort klei heeft zijn eigen ideale baktemperatuur, variërend tussen de 1000 en 1200 graden.

Klinkers zijn al eeuwenoud en hebben ook nog een hele toekomst voor de boeg. Ben jij geïnspireerd geraakt om ook gebakken klinkers kopen? Neem dan eens een kijkje op de webshop van Bricks and Stones, daar vind je een uitgebreid assortiment.

https://www.bricksandstones.nl/

Zelf een steentje bijdragen

Woon jij al een tijdje in hetzelfde huis en ben je helemaal gesetteld? Of ben je net verhuisd? Of woon je misschien al wel (bijna) je hele leven in hetzelfde huis? Of je nu jong of oud bent, een starter of een gepensioneerde, je huis is je uitvalsbasis. Je kan er op vertrouwen, het is er altijd voor je en het bewaart al je geheimen. Om de volgende generaties ook een thuis te geven, moeten wij er met zijn allen voor zorgen dat dat kan. Hoe doe je dat dan? Door alles zo milieuvriendelijk te doen: reizen met de trein in plaats van het vliegtuig, afval scheiden, je huis klimaat neutraal maken en ga zo maar verder. Als we dit allemaal doen, dan creëren we een mooie, zorgeloze toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Meer met de trein reizen en afval scheiden zijn dingen die geen uitleg nodig hebben. Hoe je je huis klimaat neutraal maakt, vraagt wel om een uitleg. In dit artikel leg ik uit hoe je zelf je huis zo milieuvriendelijk maakt.

 

Begin met je dak. Je dak is de ideale plaats om zonnepanelen op te leggen. Door (gesubsidieerde!) zonnepanelen op je dak te leggen voorzie je je huis van stroom die opgewekt is met zonnekracht. Zo hoeft er veel minder fossiele brandstof gebruikt te worden, wat goed is voor het milieu. Als zonnepanelen een te grote investering leehnavasor zijn, dan kan je altijd nog kiezen voor een groen dak. Door je dak te laten begroeien met sedum is je huis beter geïsoleerd en heb je minder stookkosten.

Als we het toch over isolatie hebben, dan kan je ook gelijk de ramen in je huis aanpakken. Immers, hoe beter je huis geïsoleerd, hoe beter voor het milieu. Een effectieve manier om je huis te isoleren, is door kozijnen op maat bestellen. Door goed passende raamkozijnen kopen, weet je zeker dat er geen kieren zijn en zo is je huis goed geïsoleerd.

https://directeenkozijn.nl/

Leren freerunnen

Het is bijna zomervakantie en dat betekent een groot ding: je hebt weer tijd om nieuwe hobby’s en vaardigheden te leren. In de zomervakantie is het de tijd om dit te doen, omdat het lekker weer is buiten en je hebt geen verantwoordelijkheden zoals werk of school. Als je veel spellen speelt, merk je misschien dat in bijna elk spel het poppetje heel goed kan klimmen en kan freerunnen, hoe we dat noemen. Freerunnen is een sport waarbij je met zoveel mogelijk sprongen over obstakels heen komt, en in extreme gevallen wordt dit gebruikt om over daken te springen en daken te beklimmen. Freerunning is een goede sport om over angst van hoogtes te komen, om meer balans te krijgen en meer adrenaline te krijgen. Maar waar moet je nou eigenlijk beginnen? Je kan natuurlijk proberen gelijk van je bed af te springen en precies te landen of over een balustrade of trapleuning te klimmen, maar er is een grote kans dat je je blesseert met de onjuiste opwarming en training.

Het eerste wat je moet leren als je wilt freerunnen is hoe je veilig kunt vallen. Vallen wordt niet echt gebruikt in de freerun wereld, want er wordt een speciale koprol gebruikt om er voor te zorgen dat je niet valt. Dit vangt je val op en zorgt er voor dat je niet je knieen breekt. Hoe je deze rol doet,heeft wat oefening nodig. Zo moet je niet recht op je hoofd rollen, maar je hoofd naar de zijkant duwen en via je schouder rollen. Zo voor kom je schade aan je rug en nek.

Het tweede wat je moet leren is hoe je precies springt. Bij het freerunnen zie je vaak dat mensen van object naar object springt. Als je niet weet hoe je precies springt, kan je jezelf verwonden. Precies springen kan je oefenen op de grond, door bijvoorbeeld een lijn te trekken en dan aan de andere kant van de lijn te staan, om vervolgens perfect op de lijn te springen zonder dat je je balans verliest. Hierna kan je alles proberen wat je wilt!

 

http://lamiwood.nl

Kappers

Iedereen brengt wel eens een bezoekje aan de kapper. De meeste mensen gaan naar de kapper om hun haar in model te laten knippen of de dode puntjes er na een tijdje weer eens af te laten knippen. Een bezoek aan de kapper is één van de vele manieren om een kapsel goed te verzorgen. Een andere reden om een bezoek te brengen aan de kapper is om het te laten verven, krullen in je haar te krijgen, het te laten föhnen, extensions te laten plaatsen en om het in te laten vlechten. Kappers kunnen alles met haar. Zo is er een kapsalon in Delft waar ze al deze dingen doen.

 

Kappers hebben verschillende hulpmiddelen die ze gebruiken tijdens het knippen. Een schaar en een kam zijn natuurlijk wel duidelijk, maar om een kapsel goed te kunnen verzorgen zijn er verschillende producten nodig. Denk aan shampoo, crèmespoeling, krulspelden, tondeuse, een föhn en een krul- of stijltang. In een kapsalon is er vaak een balie, wastafels, een wachtruimte, spiegels en een kassa aanwezig. Daarnaast zijn er veel verzorgingsproducten te vinden in een kapperszaak. 

 

Om kapper te worden heb je een opleiding nodig, de kappersopleiding. Deze opleiding is overal in het land te volgen. De kappersopleiding duurt twee jaar. Vervolgens kan je een vervolgopleiding doen tot allround kapper, deze opleiding duurt twee jaar. Er zijn verschillende soorten kappers te vinden. Zo heb je de barbier, deze kapper is een herenkapper. Een barbier verzorgt niet alleen het kapsel, maar verzorgt ook de baard en de snor. Deze kappers zijn vaak wat prijziger. Daarnaast heb je een thuiskapper. De naam zegt het al, deze kapper knipt de klanten bij hun thuis. Veel mensen vinden dit vaak handig. Er bestaat ook een kinderkapper en deze kapper knipt alleen kinderen. Er zijn verschillende soorten kapsalons door het hele land. Zo zijn er kappers in Delft, kappers in Amsterdam en kappers in Breda.

 

https://www.onekappers.nl

Tanden bleken: feiten en fabels

Heb jij wel eens gedacht aan het laten bleken van jouw tanden, maar heb je die gedachte verstoten omdat je bang was dat het veel schade aan jouw tanden zou aanbrengen? Dan kun je die angst overboord gooien, want relatief gezien is de schade van het bleken nihil. De tanden bleken ervaringen en onderzoeken hebben uitgewezen dat het bleken vooral tijdelijk de tanden ietwat aan kunnen tasten, maar binnen vierentwintig uur hersteld zijn. Lees snel verder voor de uitgebreide uitleg over de eventuele schade van tanden bleken.

Vaak wordt gedacht dat het Tanden witter maken zorgt voor verzwakking van het glazuur. De behandelstoffen zouden de hardheid aantasten, wat tanden bleken gevaarlijk maakt. Echter, niets is minder waar. Bij Witgebit Nederland wordt namelijk gebruik gemaakt van kokosolie en zonnebloemolie. Deze behandeling van de tand neemt weg dat de hardheid aangetast wordt van het glazuur, wat eventueel anders voor zou kunnen komen als er gebruik gemaakt werd van zuur. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het drinken van Cola. Dit zou bovendien de calcium/fosfaatverhouding uit balans moeten brengen, wat gelijk zou staan aan het behandelen van de tanden gedurende zes uur. Witgebit Nederland doet dit slechts drie uur, waardoor ook hier de schade nihil is. Eén van de redenen waardoor wél gedacht mag worden dat tanden bleken slecht is voor de tand, is dat het tanden bleken irritaties kan veroorzaken in de mond. Dit heeft er dan mee te maken dat er een allergische reactie kan ontstaan. Echter, hier kan Witgebit Nederland niet verantwoordelijk voor genomen worden.

Zie jij de voordelen in van tanden bleken en heeft deze uitleg het tegendeel van jouw eerdere gedachten bewezen? Maak dan een afspraak bij Witgebit Nederland of neem contact op over de mogelijkheden en eventuele aanbiedingen die nu lopen!

https://witgebitnederland.nl/

Een dagje steurvissen bij ‘De Kool”

Na dagen binnen gezeten te hebben, is het weer eens tijd voor een dagje vissen. Daarbij hebben de kinderen ook behoefte en zin om weer eens een dagje met pappa op te trekken, dus dat kunnen we goed combineren. De jongens zijn dan ook al vroeg ingelijfd in de hobby en staan hun mannetje al aardig. Het doelwit wordt de commerciële visvijver ‘De Kool’. 

Op dit complex zijn verschillende visvijvers aangelegd, waar elk eigen vissoorten in zijn uitgezet. Wel willen we grote sterke vissen vangen, want het zijn natuurlijk grote sterke jongens… De steur-, meerval- en karperput is dan de beste keuze. Ook hier is geregeld actie te verwachten, wat ook wel noodzakelijk is om het voor de jonge vissers aantrekkelijk te houden. Om 7:30u rijden we het terrein op en blijken de eerste te zijn. Er zijn meerdere regenbuien te verwachten, wat mogelijk de oorzaak is van de beperkte animo. Voor ons geen probleem, want met een shelter kan je nog steeds goed vissen. De jongens vinden dit ook niet erg. Snel de spullen uitladen en een stek uitzoeken. Helaas kiezen de jongens de stek het verst van de auto, dus dat wordt slepen. Daarna snel de shelter op en de hengels klaarmaken. Een klein half uur later liggen de eerste karperhengel en kleinere stevige spinhengel op de steunen, of eigenlijk steurhengels. Met kaas en zure haring aan de haak hopen we snel de steur te verleiden tot eten. 

Na vijf minuten lijken we last te krijgen van vliegen, want het blijft maar zoemen. Al snel krijgt de kleinste man door dat de pieper niet aanstaat en de karpermolen als een dolle ronddraait. Snel aanslaan en het gevecht met een sterke steur kan starten. Vol energie wil de oudste (8 jaar) de eerste vis vangen. Snel de hengel over geven en kijken hoe het vergaat. Eigenlijk zonder al teveel moeite lukt het hem om de steur professional af te drillen. Nog geen 5 minuten later ligt de eerste steur van ongeveer 1 meter in de ondiepte. Snel de staart vastpakken en onthaken. Daarna snel een foto met de trotse man en dan mag deze weer zwemmen. Gedurende de dag komen verschillende kleinere en grotere steuren op de kant, wat het een geslaagde dag maakt. Na verschillende vissen en lege telefoonbatterijen is het na 6 uur dan toch tijd om naar huis te gaan. Daarmee was het een prima dagbesteding en moment om weer eens goed te “bonden” met je jonge (vis)maten.

https://www.sportvisgigant.nl/

De schoenen van Shoelia

Bij Shoelia kunt u terecht voor kleurrijke en aparte herenschoenen. Ook voor speciale gelegenheden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een uitgebreid aanbod aan trouwschoenen!

Shoelia: de winkel

Shoelia is gevestigd in Veenendaal in de provincie Utrecht. Wij bestaan sinds 2013 en zijn sindsdien uitgegroeid tot een grote naam binnen de schoenenmarkt. Dit is ons gelukt door trouw te blijven aan onze kwaliteit. Al onze schoenen worden nog steeds met de hand gemaakt en zijn van hoge kwaliteit. Bij ons krijgt u alleen het beste van het beste! Wij zijn een echt familiebedrijf en hebben grote liefde voor het schoenenvak. Wij zijn dan ook begonnen met onze winkel nadat wij merkten dat er geen schoenenwinkel was die de schoenen maakte waar wij juist zo van houden, namelijk kleurrijke en bijzondere schoenen. Er waren nog veel meer mensen die op zoek waren naar schoenen met een bijzondere print, uitvoering of kleur, kwamen wij achter en zodoende startten wij dit avontuur.

Uw eigen schoenen ontwerpen

Naast ons maandelijks wisselende assortiment schoenen, hebben wij ook nog schoenen die u zelf helemaal kunt ontwerpen. Wij snappen dat u misschien op zoek bent naar echt unieke schoenen. In dat geval kunt u zelf aan de slag met het ontwerp. U kunt in dat geval zelf uw model, materiaal, kleur en type zool kiezen. Daarnaast kunt u de schoenen personaliseren door initialen of een belangrijke datum in de schoenen te zetten. Wilt u bijvoorbeeld aparte trouwschoenen, dan is het leuk om uw trouwdatum erin te laten zetten. Het is zelfs mogelijk om schoenen te laten maken geheel in de huisstijl van uw bedrijf! Zo maakt u op een grappige en super originele manier reclame voor uw bedrijf!

Service en kwaliteit

In de toekomst hopen wij Shoelia nog verder uit te kunnen breiden. Voor nu houden wij vooral vast aan ons unieke concept en de uitstekende uitvoering hiervan. Onze persoonlijke service en hoge kwaliteit is bij ons het meest belangrijk. Onze kernwaarden zijn dan ook handgemaakte kwaliteitsschoenen met een bijzondere print en een persoonlijke aanpak en goede service.