Kerts idee
Image default
Society / Holidays

Leren freerunnen

Het is bijna zomervakantie en dat betekent een groot ding: je hebt weer tijd om nieuwe hobby’s en vaardigheden te leren. In de zomervakantie is het de tijd om dit te doen, omdat het lekker weer is buiten en je hebt geen verantwoordelijkheden zoals werk of school. Als je veel spellen speelt, merk je misschien dat in bijna elk spel het poppetje heel goed kan klimmen en kan freerunnen, hoe we dat noemen. Freerunnen is een sport waarbij je met zoveel mogelijk sprongen over obstakels heen komt, en in extreme gevallen wordt dit gebruikt om over daken te springen en daken te beklimmen. Freerunning is een goede sport om over angst van hoogtes te komen, om meer balans te krijgen en meer adrenaline te krijgen. Maar waar moet je nou eigenlijk beginnen? Je kan natuurlijk proberen gelijk van je bed af te springen en precies te landen of over een balustrade of trapleuning te klimmen, maar er is een grote kans dat je je blesseert met de onjuiste opwarming en training.

Het eerste wat je moet leren als je wilt freerunnen is hoe je veilig kunt vallen. Vallen wordt niet echt gebruikt in de freerun wereld, want er wordt een speciale koprol gebruikt om er voor te zorgen dat je niet valt. Dit vangt je val op en zorgt er voor dat je niet je knieen breekt. Hoe je deze rol doet,heeft wat oefening nodig. Zo moet je niet recht op je hoofd rollen, maar je hoofd naar de zijkant duwen en via je schouder rollen. Zo voor kom je schade aan je rug en nek.

Het tweede wat je moet leren is hoe je precies springt. Bij het freerunnen zie je vaak dat mensen van object naar object springt. Als je niet weet hoe je precies springt, kan je jezelf verwonden. Precies springen kan je oefenen op de grond, door bijvoorbeeld een lijn te trekken en dan aan de andere kant van de lijn te staan, om vervolgens perfect op de lijn te springen zonder dat je je balans verliest. Hierna kan je alles proberen wat je wilt!

 

http://lamiwood.nl

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Spark

5 tips bij rietbedekking

Het perfecte kerstontbijt